szaboszabolcs

szaboszabolcs

Magyar Focialista Köztársaság

2015. november 09. - szabolcsblog

Vasárnap az Origón jelent meg, hogy kötelezővé tennék a focioktatást a közoktatásban. Nem akartam gyorsan ítélkezni, ezért tegnap rászántam az időt, és alaposan átnéztem az EMMI rendelet készülő módosítását, valamint az ahhoz kapcsolódó hatásvizsgálati lapot. A helyzet az, hogy nem lenne általános és kötelező tantárgy a foci. A rendeletet úgy módosítanák, hogy annak a 7. melléklete módosulna (a melléklet címe: A miniszter által egyes iskolatípusra, pedagógiai szakaszra, tantárgyra, vagy egyes sajátos köznevelési feladat teljesítéséhez készített kerettantervek), melyhez 7.31-es fejezetként tennék hozzá, hogy a mindennapos testnevelés keretében heti két órában jelenne meg a foci oktatása.  Azonban ha megnézi az ember a rendelethez tartozó melléklet struktúráját, akkor abból az látszik, hogy nem elszigetelt és szórványos lehetőségről lenne szó. Korántsem csak a fociakadémiák mellett iskolák tornaóráin jelenne meg a foci, hiszen a hatásvizsgálati lap is azt írja, hogy 400.000 gyereket, és 8.000 pedagógust érintene a rendelet módosítása. Vagyis nagyjából minden harmadik gyerek focit tanulna heti két órában az országban. Tehát nem kötelezőként írnák elő, de láthatóan igen széles körben számolnak a foci megjelenésével a tornaórákon. Önmagában ezzel még nem is lenne probléma, de felmerül néhány égető szakmai kérdés:

1, Amíg a mindennapos testnevelés infrastruktúrája nem áll rendelkezésre, addig célszerűbb lenne tornatermeket építeni. Ha majd mindenhol lesz elég terem, akkor gondolkozhatunk ilyen széles körben egy sportág bevezetéséről a közoktatásba

2, A tornatanárok nem szakedzők. Szerintem nagyobb kárt okoznak, ha felkészületlenül akarják megtanítani a játék alapjait, mintha rábíznák a megfelelő edzőkkel rendelkező klubokra az utánpótlás képzést. Ha meg mindenáron be akarják vezetni, akkor tömegesen tanfolyamokat kellene indítani, mert ezt a .8000 pedagógust szakedzővé kellene fejleszteni.

3, Értem én, hogy Orbán világában a foci a minden, de nem lenne jobb inkább azon morfondírozni az EMMI-ben, hogy miként lehetne olyan közoktatási rendszert kialakítani, ami jobb minőségű oktatást eredményezne? Nem azzal kellene foglalkozni, hogy miként küzdhetné le a családból hozott hátrányokat egy gyerek? Jelenleg ugyanis a közoktatási rendszer pont ezt nem teszi lehetővé, és ezért zárulnak le a társadalmi mobilitás előtt a kapuk. Vagyis a szegény, hátrányos helyzetű gyerekeknek esélyük sincs olyan tudást szerezni, mely révén a szüleinél magasabb végzettsége, biztosabb jövője lehetne. A mai közoktatási rendszer egy kasztrendszerbe csontosítja be a társadalmat. Na ez a szégyen, és nem az, hogy nem tudnak egy egyeneset rúgni a labdába.

Az Együttben kezdettől fogva azon dolgozunk, hogy miként lehetne egy működő és hatékony közoktatási rendszert kialakítani. Ezért születnek szakmai anyagok már a Haza és Haladás Alapítvány keretében a 2014-es választások előtt (Fehér könyv az oktatásról), ezért indítottunk országos akciót a Váradi Alapítvánnyal a gimnáziumok védelmében, és ezért dolgozom én magam is az oktatást is felügyelő Kulturális bizottságban.Folyamatosan egyeztetünk szakértőkkel, folyamatosan elemezzük a készülő kutatások eredményeit, folyamatosan tarjuk a kapcsolat a különböző szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Nekünk van érdemi mondanivalónk, és ezt az Együtt következő, november 26-án sorra kerülő konferenciáján is el fogjuk mondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboszabolcscsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr488063782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyanyó4 2015.11.09. 12:29:01

"Tudom, minden rossz volt, ami régen volt." De én, mint 3 gyerekes anyuka és valamikor közoktatásban részesült személy röviden csak annyit mondok: vissza kellene hozni az 1995 előtti oktatási szemléletet és pedagógusokat, tanárokat. Működő és hatékony lenne az oktatási rendszer, nem beszélve a diákok gondolkodása, általános intelligencia szintjük is magasabb lenne. Ez csak egy magán vélemény.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.11.09. 22:57:45

Kretén focistákat akarnak nevelni, ez egyértelmű. Azt hiszik, hogy a saját képükre tudják formálni az országot...

@Nagyanyó4: Néhány évezrede minden nemzedék azt mondja, hogy a fiatalok butábbak, mint az öregek és rossz irányba halad a világ...

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.11.09. 23:23:23

Japánban a karate kötelező , nálunk a foci, miért baj ez? Sokkal több értelme van mint a svédszekrénynek, meg hasonló baromságoknak..

Primátor 2015.11.10. 02:37:33

Szarházi tetű a blogíró, ez nem vitás.

MOCSKOS LIBERÁLISOK TAKARODJATOK AZ ORSZÁGUNKBÓL 2015.11.10. 05:07:49

Értem én, hogy Orbán világában a foci a minden, "

Ez is nagyon kemeny post volt. Most 10 millio magyar megremult, hogy kotelezo lesz a foci, es 2018 -ban mindenki az mszp-re fog szavazni. Remek huzas volt, csak igy tovabb. Mostmar megnyugodhatok, ezzel biztos nyerni fogtok 18-ban.

ebella 2015.11.10. 06:22:07

Banánköztársaság, bugris élcsapattal..

MEDVE1978 2015.11.10. 07:09:42

Tételesen:

1. "Egyszerűbb lenne tornatermeket építeni". A fő baj ezzel az, hogy infrastrukturális beruházás. Namármost Magyarországon a beruházások, ha jól emlékszem 98%-a uniós pénzből valósul meg. Az uniós pénz esetében viszont csak egy részt lehet infrastruktúrára költeni. Ez érthető, hiszen az ilyen beruházások adják az egyik legnagyobb pluszt a gazdaságnak, viszont több érv is van ellenük. Ha egy állam választhatna, hogy uniós pénzből infrastruktúrát épít vagy újít fel, vagy netán képzéseket indít, akkor előbbit választaná. Ennek egyszerű oka, hogy a politikusok imádnak szalagot átvágni és egy 40 centis kilátót adott esetben könnyebb és látványosabb átadni, mint azt, hogy X ezer ember képzésen vett részt és most kicsit okosabb, jobbak az álláspiaci esélyei. A másik, hogy a nyugati - fejlett - államoknak nem érdekük a saját konkurenciájuk kitermelése. Mivel az ilyen beruházások multiplikátor hatása nagy, egyértelmű érdekük, hogy az általuk biztosított transzferekben visszafogják az arányokat.
2. Képzetlen tornatanárok ügyében. Ez nem így van. A tornatanároknak eddig is kellett sportági alapokat tanítaniuk. Nyilván egy ilyen feladatra újra ki kell képezni őket, azonban ez nem olyan hatalmas feladat: egy pár napos továbbképzésen el lehet sajátítani ilyen képzettséget. Itt arról van szó, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, ezen belül a focit, nem pedig arról, hogy ők legyenek a jövő utánpótlása. Ennek sokkal nagyobb az egészségvédelmi, tömegsport szerepe, mint a konkrét sportági.
3. Ez egy teljesen más vágány, gyakorlatilag semmi köze az egészhez. Természetesen fontos, de ugyanígy lehetne mondjuk a kórházak legatyásodottságáról is írni, mert az is fontos.

bda 2015.11.10. 07:37:05

"Nem azzal kellene foglalkozni, hogy miként küzdhetné le a családból hozott hátrányokat egy gyerek?"

Nekem 4 éve világos, hogy a népet le kell butítani és agyilag egy papucs állatka szintjére kell lesülyeszteni. Nehogy gondolkodni tudjon a polgár, hogy a jobban teljesítő Magyarország tulajdonképpen mekkora egy pöce gödör. Csak hű alattvalóknak szabad majd gondolkodni, pontosabban fognak tudni, hogy miként lehet majd még többet lopni a néptől és ezt bemagyarázni nekik, hogy milyen jó.

Úgy néz ki a kedves cikkiró még nem tanult meg a sorok között olvasni.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 08:40:37

Ja és kerékpározni, sőt sakkozni is kötelező lesz megtanulni, ha a sulija a foci helyett ezt választja. Rohadék Orbán, bezzeg a holokausztról senki nem tud semmit, azt kellene inkább a heti 2 órában mint ezeket az értelmetlen sportokat. Egyelőre, mert semmilyen óraszám nem lehet ehhez elég.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 08:57:09

"2, A tornatanárok nem szakedzők. Szerintem nagyobb kárt okoznak, ha felkészületlenül akarják megtanítani a játék alapjait, mintha rábíznák a megfelelő edzőkkel rendelkező klubokra az utánpótlás képzést. Ha meg mindenáron be akarják vezetni, akkor tömegesen tanfolyamokat kellene indítani, mert ezt a .8000 pedagógust szakedzővé kellene fejleszteni."

Úgy emlékszem, hoyg anno a Puskás Öcsit nem tornatanár, meg szakedző tanította focizni, és hasonlóan az aranycsapat többi tagját sem. Volt aki libalegnőn, volt, aki grundon kezdte. Miért kell mindenhez "szakember"? Vagy aki nem tuggya, az taníccsa?

Elég lenne a kötelező oktatás helyett azt előírni, hogy minden iskola a maga lehetőségei szerint teremtse meg a gyerekek mindennapi kötelező mozgását mondjuk egy-egy órában. Ez lhetne akár egy séta, ahol a tnárr nem fegylmez, hanem beszélget a gyerkkel, akár egí kis ladbarúgdosás csak úgy kedvtelésből. Ami kötelező, az mindig nehezen nyomható le annak a torkán, akire nézve kötelező, amit viszont kedvtelésből csinál az ember, azt szíveset teszi.
Talán ilen kedvtelős ladaázásból több és jobb focista kerülne ki, mint aki "tanítva" vagyon rá.

Mellesleg van valami törvényi előírás arra, hogy egy labdát hogy kell megrúgni? Vagy esetleg már készül? Mert ugyé tanítani csak azt lehet, amire van tananyag. No, és mi lesz azzal a gyerekkel, aki két ballábbal született, nem is beszélve a botlábas tanítókról, edzőkről?:O:O:O

Szóval ifjabb feleim, ez már lassan egészen olyan, mint az ötvenes évek. Kell ez nektek? Nekem nem.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 08:59:28

@ursus artos:" A poszt fos."

Az, de szerencsére a te szádon jött ki.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 09:02:41

@látjátok feleim szümtükkel: Ti tényleg ilyen ostobák vagytok?

NEM KÖTELEZŐ, csak az kötelező, hogy heti 2 órában az iskola a focit is VÁLASZTHASSA a sakk, bringa és más helyett. Ha nincs focitanár, nyilván akkor nyilván nem választja.

Gondolom, viszont a kötelező holokausztról nem az 50-es évek jutnak az eszedbe, nem az a VÁLASZTHATÓ fociról jut az eszedbe.

Aztán csodálkozol hogy miért vagytok még mindig a kukában, hát épp a magadfajta miatt.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 09:11:01

Valaki leírta, hogy egyszerűbb lenne tornatermeket ( én teszem hozzá, hogy stadijonyokat is ) építeni. Persze, hogy egyszerűbb, de kéne előtte egy kis matematikát tanulni. Például:

Bivalybasznádon most van 100 iskolás korú gyerek, ami 6-14 éves kort jelent. Munkahely viszont nincs és nem is lesz a következő évszázadban. Föld sem, mert a szülők nem tudnak venni, mivel nekik sincs munkájuk, ergo pénzük sem.
No szóval, ezek a gyerekek 14 éves koruk után egyrészt elmennek a falujukból, másrészük meg marad. Aki elmegy az nagy valószínűséggel nem is jön vissza, mert minek, aki marad, az meg éli a szülei életét, mert csak ezt tudja tanulni. A maradék nagy valószínűséggel egmással fog házasodni, tehát születni fog talán 100 gyerek, akik esetleg egy időben lesznek iskolás korúak, de ez nagy valószínűséggel kizárt. Már most is látszik, hogy a most tizenévesek generációjának nem lesz annyi utódja, amennyinek a kedvéért épülne a sok tornaterem.

Szóval kinek, és miért is kellene annyi tornatermet építeni? A szabadban való mozgáshoz nem kell terem. Anno ősszel az iskolánk kijárt a gazdaság gyümölcsösébe szilvát szedni, ami mozgás, és jó buli is volt, mert versenyt hirdettek, amelyik csoport többet szedett, az jutalmat kapott.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 09:12:06

@♔bаtyu♔:

A holokauszt történelem. Szerinted a történelmet szelektáltan kell oktatni?
Nagy batyu vagy te a tárdasalom hátán.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 09:13:27

@♔bаtyu♔: "Aztán csodálkozol hogy miért vagytok még mindig a kukában, hát épp a magadfajta miatt."

Én a "kukában" kezdtem,, de el sem tudod képzelni meddig jutottam. Nem ide bérbrekegni, mint te.

ebella 2015.11.10. 09:15:28

@látjátok feleim szümtükkel: És a kőkorban meg szaladtak a gyerekek a gyíkok után, hogy elkapják és megegyék. Akkor térjünk vissza a kőkorba! Az volt az ideális. A selejt elpusztult.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 09:16:23

Mellesleg anno mi az iskolában külön foglalákozáson tanulhattunk sakkozni, és sok diplomás került ki közülünk, de sakkozó egy sem lett. Ez talán egyéni érdeklődés, amit nem kéne kötelezővé tenni. A kerékpározás úgyszintén. A lehetőséget kell megadni annak, akinek ehhez van affinitása. Batyu ezt a szót nézd meg.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 09:19:16

@látjátok feleim szümtükkel: Ne strapáld magad, a Mohácsi vészt, vagy Trianont sem tanulod kötelező jelleggel tantárgyként. Pedig "kicsit" fontosabb a magyar történelemben mint a holokauszt.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 09:22:10

@látjátok feleim szümtükkel: Hová jutottál? Oda jutottál, hogy 50-es éveknek nézed azt, hogy a kormány elrendelte heti 2 órában a focit is LEHET oktatni. Nem súlyemelést, nem teniszt, hanem focit.

Erre vagy büszke b+?

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 09:22:49

@látjátok feleim szümtükkel: Fogd már fel, NEM KÖTELEZŐ, hanem választható.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 09:26:16

Mielőtt pánikba estek ballibsik!

"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közben közölte: nem lesz kötelező a foci, a labdarúgást az iskolák a szabadon választható órakeret terhére a heti 5 testnevelésóra részeként vezethetik be."

konrada 2015.11.10. 09:28:34

No ha már csak ennyi a probléma ebben az országban, akkor már minden rendben.,))

...mert egyébként jól megragadta a szarva közt a tőgyét a kedves blogíró ezzel az orbitális problémával...

(Csendben megjegyzem ehhez: 30-40 éve - mikor én jártam iskolába - a tornaórák nagyobb részt fociból álltak, pedig nem volt programban.
Az oka pedig nagyon triviális volt: akkor se volt elég tornaterem, s az olyan mozgás, amit - csapatsport révén - nem lehetett nagyon elalibizni. Magyarán a legnagyobb blőd hülyeség az, hogy a meglévő tanári sípon, meg a pár bólyán kívül gyakorlatilag más beruházást nem igénylő sportág oktatásának árából inkább tornatermeket lehetne építeni...)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.11.10. 09:29:53

@A megvalósult amerikai ólom..: De japánban a karate nemzeti sport, aminek hagyományai a középkorban alakultak ki. Ez hol mondható el a fociról? Nagy Britannia hivatkozhatna erre, de mi nem.

konrada 2015.11.10. 09:30:45

@látjátok feleim szümtükkel:
Nem Batyu szerint, hanem az egyik egyetem órarendje szerint kéne külön oktatni....

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 09:33:58

@♔bаtyu♔:

Nem nézem én semminek, csak annak, aminek látszk. Nem én csináltam.

Tudod egészen más lenne, ha azt modaná a kormány, hogy az iskolák tantestülete, esetleg az igazgató szabadon dönthetnek arról, hogy a kötelező torna órát mivel töltik ki. Nyugodj meg ez többé-kevésbé így is megy, csak közben fosnak, hogy egy ellenőrzést kapnak. Kinek kell ez? Neked? Mert ugyé a napi kötelező tornórát, ami heti öt óra, azt nem lehet most kiváltani egy egész délelőttös kirándulással, mert miért is lehetne? Esetleg még haszna is lenne a gyereknek belőle. A tizenéves ismerős srácnak hányingere van a torna óráktól. Különösen amikor 3 van egymás után, és közben meg hiányzik neki az elmaradó más órán tanulható imert.

Pofázás előtt tán tájékozódni kéne. Esetleg az ötvenes évekről is.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.11.10. 09:36:36

@csentecsa: Igazad is van akkor be kell szüntetni az edzőképzésket is. Mondjuk sok látszatja nem lenne, ha megszüntetésre kerülne a futballedző képzés, mert a magyar fodball szinvonalán nem sokat rontana az edzőképzés hiánya.
De akik a fodballt tantárgyá szeretné emelni, és a tanterv részévé szeretné tenni, az csak egy dolgot felejt el. Aki szeret focizni, az kényszer nélkül is focizik a játszótéri "dühöngőkben".
A sok hülye politikus menjen ki az utcára és a játszóterekre és győződjön meg erről a saját szemével. De kényszerből tanítani felesleges.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 09:40:00

@konrada: "...mert egyébként jól megragadta a szarva közt a tőgyét a kedves blogíró ezzel az orbitális problémával..."

Igen, megragadta. Mert nem a matematika vagy az írás-olvasás óraszáma lett több,. Mert ugyan fontos a mozgás, de hiába tud jól focizni, ha közben meg butább, mint hat pár rendőrcsizma. Egyébként meg magad adod a példát, hogy kötelező foglalkozás nélkül is lehetett focizni pl. tanítás után, akár a tornatanárral felügyelve, akár más tanár jelenléte mellett. De falun meg anélkül is, mert a libalegelő reggeltől estig nyitva volt. A gyerekem gimnáziumának udvarán meg addig, amíg a kaput este be nem zárták.

Ja, elfelejtettem, hogy már libalegelő sincs, mert elprivatizálták a falusi nép órra elől.A maradékot is most adják el.

ursus artos 2015.11.10. 09:42:21

@látjátok feleim szümtükkel: "A tizenéves ismerős srácnak hányingere van a torna óráktól. "
A negyvenéves ismerős testnevelő szerint meg egyre "erősebbek" a srácok...

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 09:45:27

@ursus artos:

Talán eccer-kéccer már lenyomták a tanárt?:D

Kampfer 2015.11.10. 10:19:15

"Az Együttben kezdettől fogva azon dolgozunk, hogy miként lehetne egy működő és hatékony..."

Na, eddig volt értelme elolvasni ezt a szarságot! Az 'együttben' és 'dolgoznak'...! Hát persze. Felteszem, hogy a holokausztról kellene qrvára tanulni még technikán is, igaz?

Nem szakedző a tornatanár??? Ember! Csak szólok, hogy mi 8 éven át kosarazni meg röpizni tanultunk. Felsőben és középben is. És nem kosáredző volt a tanár...! Mellesleg, rühelltünk is kosarazni, amikor nem látta, rúgtuk a labdát.
Az is érdekes, hogy egyetlen agyhalott balfasz és libbant politikert sem érdekelt az, hogy a pozsonyi csatáról szinte senki és semmit nem tanított! Valahogy az nem pc...?
Köszi a posztért, ismét megerősítést kaptam, hogy ez az 'együtt' nevű viccrohadmány pontosan az, aminek látszik. Ami szarszagú, szarszínű és szar állagú is, az sz*r! Előre az 1%-ért! Drukkolok nektek! Ja, inkább nem...
Kamp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.11.10. 10:20:00

Gyerünk batyufasz,dolgozz meg a pénzedért!

konrada 2015.11.10. 10:42:58

@látjátok feleim szümtükkel:
...nem szívesen írom le, de tény: már most is olyan túlzsúfolt a tanterv, annyi óraszám van beépítve a 6-14 éves gyerekeknek, hogy nem vagyok abban biztos, hogy hatékony volna még pár óra s.ggelés az iskolában.
...akkor már inkább az olyan aktív szünet, mint a játékosan foglalkoztató tornaóra.

...s bár igazad van, mi este kint fociztunk, de nem volt ennyi különóra, de számítógép se, meg tévéadó se, hogy kitöltse a maradék időt. Így én veled ellentétben nem látom akkora problémának, ha az iskola megmozgatja a gyerekeket...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.11.10. 12:23:37

@csentecsa: Akkor az a te egyéni szoc problémád volt. Nálunk a gimiben foci ment, vagy ha az idő olyan volt, akkor kosárlabda.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 12:36:54

@Kampfer: "Mellesleg, rühelltünk is kosarazni, amikor nem látta, rúgtuk a labdát."

Magyarul a képmutatást jól megtanultad. Jó ez neked, jó ez nekünk, jó ez a jövőnek?

Talán el kéne gondolkodnod azon, képmutatásra kell-e nevelni a fiatalságot, és mire is jó az? Eccer már leráztuk a szocialista képmutatás terhét, most miért is kell ez a mait elviselni? Tudsz erre okos érvet?

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 12:43:10

@konrada: "Így én veled ellentétben nem látom akkora problémának, ha az iskola megmozgatja a gyerekeket..."

Azt én sem, csak a kényszert, de azt nagyon nagy problémának találom. Az embernek egy államon, egy társadalmon, egy közösségen, egy iskolán és még egy családon belül is kell adni szabad mozgást, szabad döntést, mert enélkül hívják a közösséget/ államot, stb dikttúrának. A közösség nem lehet diktatórikus. Illetve lehet, de az nem jó, mint ahogy a történelem nem egy példája is igazolja. Valami egyéni szabadságnak is nevezik ezt ballibsibolsikomcsi körökben, de valahogy a nem ide tartozók ( pl. pártok tagjai, miniszterek, államtitkárok, államtitkár helyettesek, köztársasági meghízottak stb. ) tőlük sokkal jobban szeretnek vele élni a mások kárára.

konrada 2015.11.10. 13:05:47

@látjátok feleim szümtükkel:
Szerintem meg tévedsz: ha egy iskolában a szülő meg a gyerekek döntik el, mit tanulnak, mit csinálhatnak, hogyan értékeljék azt, azt nem demokráciának hívják, hanem anarchiának.

...az USA-t meg hagyjuk...
..az tényleg a hülyék birodalma mikróra kiírt "macskát beletenni tilos", visszapillantó tükörbe belevésett "nem valós képet ad" és egyéb ökörségeivel....

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 13:49:34

@konrada:

A leváltott rendszert nem hívta senki anarchiának, annál inkább és főleg ti, diktatúrának, de ottt meghallgatták a szülőket, meg a dolgozókat nem úgy, mint most. Még a pedagógusok sem mernek véleményt nyilvánítani. Ja, meg a párttagok sem, mert azonnal feloszlatják az alapszervezetüket ( nesze neked demokrácia ).Talán ilyenről még nem hallottál?

Azért ne csak a párt pr-ből tudj róla, a rendszerváltás előtt még a jogszabályok tervezetét is átbeszélték az azokk,al dolgozókkal, és az észrevételeket figyelembe véve szavazták meg a parlamentben. Erről Pozsgai nertársatok sokat tudna mesélni, mint a Hazafias Népront első embere, mert ő is szervezte ezelet a társdalmi vitákat. No.
Ez azért volt jó, mert mit megálmodtak délután, és megszavazták éjszaka, azt nem kellett két nap múlva módosítani. Ismerős?

konrada 2015.11.10. 14:02:47

@látjátok feleim szümtükkel:
Na ja, tényleg diktatúrának hívtuk. Elvégre éltünk benne, így tudtuk, hogy nem a pártalapszervezet fogja rövidebbet húzni, ha más véleményen vagyunk...

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 14:15:51

@konrada:

Nem-é? Akkor miért szüntetik meg azokat, ahol a tagság le meri váltani a vezetőt?

konrada 2015.11.10. 14:22:13

@látjátok feleim szümtükkel:
Mert közbejött 1989, amikor lecserélték a táblát...

Kampfer 2015.11.10. 16:34:23

@látjátok feleim szümtükkel: Nem volt ott semmi képmutatás. Mondtuk ezerrel, tudták, hogy ez van. A középben a tanárnak volt annyi esze, hogy felfogta, a tantervben előírtakat leoktatta, utána pedig az erőnlétre figyelve mindenki választott magának. Aki akart, kosarazott. Aki meg focizni akart, az focizott. De mindenkinek meg kellett tanulnia azt, ami a tanterv volt. Hogy ez jó, vagy rossz, nem tisztem megítélni, én ezt a hisztériázást nem értem most miatta. Ne érts félre, qrvára nem a szenvedélyem a foci, azt gondolom, hogy itthon NINCS labdarúgás, csak múltja és hagyománya van. De a sport itthon nem létezik... Megnézni sem tudom, mert rühellem azt, amit a világ focinak hív. Sok agyatlan celeb balpöcs... De jobb, mintha a faszbúkon agyalogna a sok gyerek!
Kamp.

Kampfer 2015.11.10. 17:17:36

Mindenkinek:

"Az Együtt azt javasolja, hogy Magyarország az idén 10 ezer, jövőre pedig további 5 ezer menekültet fogadjon be önkéntesen és tartósan..."

Ezt tegnap délután az 'együtt' nevű rohadványszervezet egy berkeczbalázs nevű tagja volt képest leírni és telefosni vele az internetet! Őszintén szólva lehet vitázni a foci tantervi létjogosultságán (nem zavar, ha leszavazzák, vagy megfúrják), de legyen mindenki tisztábn azzal, hogy ez az 'együtt' nevű mocsok és a tagjai mit is képviselnek valójában!!! Személy szerint ez a berkecz föl is költözhetne egy lámpavasra, a tömörülés pedig mehetne is a szemétdombra! Addig jó, amíg ezek az 1% közelében vannak, vagy még ott sem!
Kamp.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 17:53:42

@Kampfer:

Te ugyé a szemétdombról jöttél? Gondolom jól érezted magad ott.
Ezt azért kéredem, mert másokat kapásból oda küldenél.

Kampfer 2015.11.10. 18:07:36

@látjátok feleim szümtükkel:

Aki ezt gondolja, amit ez a berkecz, annak a legjobb esetben is ott a helye! És az a politikai szervezet, amelyik ezt tűzte ki célul, annak is a legjobb esetben a szemétdombon a helye! Ezek pedig láthatóan ezt gondolják, ezt szeretnék.
Egy 'multinál' dolgozom, onnan jöttem. Ugyan nem egy mintaszervezet és nem mintaszerű a gazdálkodása sem, de azért mégsem szemétdomb. Jól nem éreztem magam, de elvoltam a munkámmal...
Kamp.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 20:16:19

@Kampfer:

Elég jó mellé tudsz beszélni. Jó ez neked?

Kampfer 2015.11.10. 20:26:56

@látjátok feleim szümtükkel: Pedig elég világosan fogalmaztam. Ha nem tudod értelmezni, sajnálom...
Kamp.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 21:23:41

"Ezek nagyrészt nem szakmailag átgondolt ötletek. Mert bármelyik sportág kiemelt képzésének bevezetése - ha tetszik, ha nem - mint ahogy az oktatás bármely szegmense, mind-mind sok pénzbe kerül. Tehát az az államtitkári kijelentés, hogy itt nem kell költségekre számítani, mert menni fog ez magától - azt mutatja, hogy aki ilyet nyilatkozik, az talán gyerekkorában sem focizott. Talán focizgatott, de nem járt edzésekre - fogalmazott Mendrey László."

inforadio.hu/hir/belfold/nemhogy-a-focihoz-a-testnevelesorakhoz-sincsenek-meg-a-feltetelek-772818

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.11.10. 21:50:20

@The Ghost Wolf: De igen. Úgy 100 éve ez a térség volt ennek a játéknak az egyik centruma az angolok mellett. Nagy szenzáció volt, amikor az olasz válogatott a 20-as 30-as években meg tudta verni a magyar az osztrák és a csehszlovák válogatottat is, vagyis a monarchia utódállamait a "dunai iskolát".
Nézd meg a Régi idők focija c. Sándor Pál filmet Ezekről az időkről szól..
süti beállítások módosítása