szaboszabolcs

szaboszabolcs

Borbély Lénárd és Orbán Gyöngyi támogatását kérem Csepel és Soroksár érdekében

2015. szeptember 29. - szabolcsblog

A budapesti közlekedés minősége – finoman szólva – hagy némi kívánnivalót maga után.  Az egyik legnagyobb probléma a személygépjármű forgalom ellehetetlenülése, a mindenapos forgalmi dugók kialakulása. Az elmúlt évtizedekben az eddigi városvezetés közül egyiknek sem sikerült a város szerkezetét a megváltozott forgalmi igényekhez alakítani, és nem tudott olyan forgalomszabályozási eszközt bevezetni, melynek köszönhetően  javult volna a helyzet.

A Tarlós István vezette Fideszes fővárosi vezetés sem jobb elődeinél, hiszen olyan megoldást javasol, ami sima adóbehajtásként értelmezhető. Minden Budapesten közlekedő személygépjármű tulajdonosán be akar vasalni 5000 forintot. Ennek azonban semmi értelme, hiszen ez ebben a formában nem fogalomszabályozási eszköz, hanem egyszerű sarc. Már megint a lakosokon akarják leverni a tehetetlenségüket. 

A fővárosban megválasztott politikusok feladata, hogy a fővárosiak érdekében cselekednek, az esküjüket is erre tették. Mindezek alapján joggal várjuk el, hogy a 17. OEVK (Csepel és Soroksár) választott vezetői is így tegyenek. A Fővárosi Közgyűlésben sorra kerülő dugódíjvita azon ritka alkalom lesz, amikor a csepeli és soroksári fővárosi képviselők tanúbizonyságot tehetnek arról, hogy esküjüknek, valamint a csepeliek és soroksáriak érdekeinek megfelelve képesek félretenni a pártpolitikát, és  összefognak. Azt már tudjuk, hogy a Fővárosi közgyűlésben sem Geiger Ferenc (független), sem Székely Sándor (Szolidaritás) nem támogatja a tervezetet. Csepel és Soroksár országgyűlési képviselőjeként remélem, hogy a másik két fővárosi képviselő, Borbély Lénárd (Csepel polgármestere, Fidesz), valamint Orbán Gyöngyi (Soroksár alpolgármestere, Fidesz) is hasonlóképp cselekszik, és elutasítja a fideszes főpolgármester által javasolt sarcot. Csepel és Soroksár lakossága ugyanis nem akar 5000 forintot fizetni személygépjárművenként azért, hogy a Csepel és Soroksár útjait használhassa.

Borbély Lénárd és Orbán Gyöngyi fideszes politikusok esküt tettek arra, hogy mindig a kerületükben élők érdekében végzik munkájukat. Ezért a csepeli és soroksári polgárok nevében arra kérem polgármester urat és alpolgármester asszonyt, hogy ne támogassa Tarlós István elképzelését. Ezzel betartják azt az ígéretüket, hogy képesek az összefogásra, ha a kerületük és az ott élők érdekeiről van szó.

Budapest, 2015. szeptember 29.

 

dr. Szabó Szabolcs

Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboszabolcscsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr67861706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása