szaboszabolcs

szaboszabolcs

Kis magyar abszurd: az MTVA hazudik, pert veszít, majd az állam fizet

2016. január 20. - szabolcsblog

Talán emlékszik még rá mindenki, hogy nem is olyan régen pert nyertem első fokon az MTVA-val szemben. Az MTVA ugyanis kifogásolta, hogy merészeltem az állami médiáról azt állítani, miszerint rendszeresen híreket gyártanak, híreket hamisítanak, híreket magyaráznak. A pert annak rendje és módja szerint meg is nyertem. A bíró ráadásul érdemben vizsgálta a kijelentésem tartalmát és megállapították: az megfelel a valóságnak. Szóval a bíróság az MTVA keresetét elutasította, és 30 ezer forint illeték megfizetésére kötelezte.

Nekem már akkor eszembe jutott, hogy vajon ki fogja állni a cechet? Adatigénylést küldtünk be, de engem akkor a jogi képviseletet ellátó Őszy ügyvédi iroda munkadíja érdekelt, mert ugye mégiscsak egy több mint 70 milliárd forint közpénzzel gazdálkodó szervezetről van szó. Akkor érdekes stílusban közölték, hogy erre ők nem válaszolnak.

A mai napon azonban fura levelet kaptam a Fővárosi Törvényszéktől. Az MTVA jogi képviselője azt kérte, hogy a bíró javítsa az ítéletet. Az eredeti szöveg szerint ugyanis a felperest kötelezte a 30 ezer forint illeték megfizetésére, azonban mivel az MTVA illetékmentes, a bíróság ezek alapján az alábbiak szerint módosította az ítélet szövegét:

„A feljegyezett 30.000.- (harmincezer) Ft eljárási illetéket a Magyar Állam viseli”

Akkor még egyszer: az MTVA több mint 70 milliárd adóforintot tapsol el, bizonyítottan híreket hamisít, felháborodik, amikor valaki ezt ráolvassa, pert indít, azt elveszti, majd még a harmincezer forint illetéket sem akarja kifizetni a 70 milliárd forintos költségvetési támogatásából, hanem inkább közvetlenül az államra terhelteti.

Most már csak néhány apró kérdésem van:

Mondják már meg őszintén, hogy mennyibe került az ügyvéd munkadíja, és azt vajon ki fizeti majd ki?

Mennyi jutott ebből az összegből arra, hogy a 30 ezer forintos illeték államra terhelésével kapcsolatos kérelmet megíratták és beadatták a bíróságra?

Nyugtassanak meg: ezt legalább ki tudják gazdálkodni a szűkös 70 milliárdból. Vagy ezt is az államra fogják terheltetni?

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboszabolcscsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr498287914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sokadika 15 2016.01.20. 16:51:29

Ez a királyi TV-így hallgassuk !!

Narancsszínű karlendítés 2016.01.20. 18:48:58

Ezeket a Dunába kéne lőni(Duna TV)

user friendly 2016.01.20. 19:16:25

ha az MTVA fizeti, akkor is mi fizetjük, ha az állam, akkor is. hát nem mindegy mi van a papíron? így is gáz, úgy is gáz az egész.

ImreAnda (törölt) · www.azenriportalanyaim.hu 2016.01.20. 19:33:54

Kedves Szabolcs!

Olvastam a legutolsó bejegyzését... legyen kedves elküldeni az email-címét, szeretnék Önnel megosztani pár dolgot.

Nagyon köszönöm, az én elérhetőségem: imre.anda@gmail.com

Weißkopf 2016.01.20. 20:17:55

Mit csodálkozunk? Orbánék már 2010-ben megmondták, ha az EU elmeszeli és megbírságolja őket valamiért, annak összegét adó gyanánt a magyar emberekkel fogják megfizettetni. Az MTVA ennek szellemében jár el a maga szemétdombján.

fifibá55 2016.01.20. 21:57:31

Javaslom a posztolónak, ismerkedjen/barátkozzon az "illetékmentesség" fogalmával. Kis segítség: ki is tudja guglizni.
Egyébként minden OK.
süti beállítások módosítása