szaboszabolcs

szaboszabolcs

Nyílt levél a magyar gazdasági elit tagjainak

2020. március 19. - szabolcsblog

Tisztelt magyar nagyvállalkozók!

A Magyarországon is egyre gyorsabban terjedő koronavírus-járvány mindannyiunkat új helyzet elé állít, melynek kezelésében az Önök szolidaritása kulcsfontosságú lehet. A magyar társadalomnak most szüksége van az Önök anyagi támogatására, az egészségügyi ellátórendszernek szüksége van a felajánlásaikra, a munkavállalóinak pedig szüksége van a munkahelyükre és a jövedelmükre.

Az elmúlt években Önök jelentős állami és uniós támogatásokat vehettek igénybe, sok vállalkozás kapott jelentős állami megrendeléseket, minek eredményeképp igen nagy nyereségre tudtak szert tenni. Most arra kérem Önöket, hogy ebből juttassanak forrásokat a koronavírus-járvány okozta károk kezelésére. Külföldön már nagyon sok példát láttunk az elmúlt hetekben arra, hogy a társadalom leggazdagabb tagjai jelentős pénzbeli vagy természetbeni felajánlásokat tettek, gondoljunk a cseh Petr Keller-re, a kínai Jack Ma-ra, vagy magára Bill Gates-re, csak hogy a legismertebb neveket soroljam. Ilyesmire itthon még csak elvétve látunk példát. Most eljött az ideje az adakozásnak, az önkéntes felajánlásnak. A következő lehetőségeket ajánlom a figyelmükbe:

  • A szállodával vagy munkásszállóval rendelkező vállalkozások fel tudják ajánlani az épületeiket abból a célból, hogy igény szerint el tudjuk különíteni a fertőzött polgártársainkat. Ezen kívül ezek a szállások arra is alkalmasak, hogy a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók számára szolgáljanak ideiglenes lakhelyül, hiszen sok orvos és ápoló okkal tart attól, hogy hazaviszi a vírust, és megfertőzi a családtagjait.
  • Az egészségügynek és a magyar lakosságnak nagy szüksége van védőfelszerelésre, drága orvostechnikai eszközre, gyógyszerre. Kapcsolataikat felhasználva vásároljanak maszkot, védőruhát, antivirális szereket, lélegeztető gépeket, és azokat térítésmentesen adják át a kórházaknak, egészségügyi intézményeknek.
  • A következő hetekben sok segítségre szoruló polgártársunk kényszerül majd otthon tölteni a napjait, márpedig az ő ellátásukat nem feltétlenül tudja zökkenőmentesen megoldani a települési önkormányzat, hiszen erre nincs elegendő pénzük, nincs elegendő járművük, nincs elegendő alkalmazottjuk. Ajánlják fel logisztikai kapacitásukat a telephelyük szerint illetékes települési önkormányzatnak, így segítve a rászoruló családokat, különös tekintettel az idősekre. Élelmiszercsomagok összekészítésével és elosztásával is tudnak segíteni.
  • Világszerte megsínyli a gazdaság a koronavírus-járványt, várhatóan Magyarországon is jelentős gazdasági visszaeséssel kell számolnunk. Önök jelenleg sok magyar munkavállalót foglalkoztatnak, és az ő rendszeres havi jövedelmükön múlik a magyar családok egy jelentős részének megélhetése, gazdasági stabilitása. Garantálják, hogy a kereslet visszaesése miatt a következő hónapokban nem bocsátanak el egyetlen munkavállalót sem.
  • A magyar kulturális élet szó szerint befagyott, hiszen nem lehet például színházi előadásokat, író-olvasó találkozókat tartani, kiállításokat szervezni. A magyar művészek egy jelentős részének rövid időn belül napi megélhetési problémái lesznek, a magyar kulturális intézmények fennmaradása vált bizonytalanná. Támogassák a művészeket, támogassák a magánszínházakat, egyéb magyar kulturális magánintézményeket!
  • A magyar oktatás nehéz időszak elé néz, hiszen át kell állniuk a digitális oktatásra. Ehhez azonban sok pedagógusnak, de még több gyereknek nem áll rendelkezésére megfelelő technikai eszköz. Vásároljanak laptopokat és számítógépeket részükre, támogassák őket a mobilinternet-elérés megteremtésével, amennyiben lakhelyükön nincs bekötve a vezetékes internet.

Magyarország sokat adott Önöknek az elmúlt években, most az ország kér Önöktől! Az egész ország számít a segítségükre!

 

szabo_szabolcs-jo-parlamenti_kep.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboszabolcscsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr7215536012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2020.03.20. 06:55:20

Orbán Viktor veje vett két lélegeztetőgépet az egyik kórháznak. Hm.
süti beállítások módosítása