szaboszabolcs

szaboszabolcs

Szerencsétlen Szentesi Zöldi László egyből mellényúlt Csepelen

2016. január 16. - szabolcsblog

 

 

Nagy meglepetésemre az ismert jobbos megmondóember, Szentesi Zöldi László (Magyar Hírlap, Magyar Demokrata), lett a Csepeli Hírmondó nevű önkormányzatinak csúfolt, de voltaképpen Fideszes szócső lapigazgatója. A korábbi felelős szerkesztő, Máger Judit, ment a levesbe, lefokozták olvasószerkesztőnek. Nem mintha fájna érte a szívem, hiszen adta a nevét ehhez az egészhez.

 

Az új lapigazgató Szentesi Zöldi László lett, aki elődjével szemben egyből aktivizálta magát újságíróként is, egyből írt is egy dörgedelmes cikket (Dr. Szabó, Csepeli Hírmondó, 3. oldal). Láthatóan fogalma sincs róla, hogy egy közpénzből finanszírozott lapot igazgat, mert egyből egy amolyan „magyarhirlapos”, „bayerzsoltos” stílusában fogalmazódott anyagot sikerült összeraknia. Szakmailag a lényege, hogy ő most itt feltesz egy nagy rakat kérdést, de nehogy válaszoljak rá, mert ők nem érnek rá a kérdéseikre adott válaszokat elolvasni, mert az idő pénz, és ők meg dolgoznak. Idézném: „A Csepeli Hírmondó tisztelettel felteszi a saját kérdéseit, és egyidejűleg retteg attól, hogy újabb levelet kapunk öntől. Tehát nem is szükséges válaszolnia, ezek csak afféle költői kérdések”.  Feltételezhetően ezért nem is nagyon zavarnak kérdéseikkel a Csepeli Hírmondótól, ellentétben mondjuk a Csepelen elbukott Németh Szilárddal, aki rendszeresen megszólal a lapban). Hónapok óta először kerestek múlt héten, majd persze nem jelent meg az anyag. Gondolom ez az új lapigazgató beugró akciója lehetett. Nehogy zavarjam a köreit. Mellesleg kedves László, ha már a pénznél tartunk, akkor mennyi is az Ön fizetése, amit közpénzből finanszíroz a csepeli önkormányzat? Mert ugye az enyém nyilvános, mert én ilyen köpködni való politikus vagyok, Ön meg moralista megmondó ember. Gondolom nem okoz nehézséget a kérdésem, és válaszol. Speciel én tényleg várom is a választ, ez nem költői kérdés volt.

 

Ominózus fantasztikus írásában kifejti szegény Szentesi Zöld László azt is, hogy mennyire bunkó módon kérem tőlük immár évek óta, hogy legyenek már szívesek a nevemen szólítani, mármint a személyi igazolványban szereplő nevemen. (Ha Németh Szilárd büszke arra rá, hogy birkózószövetségi elnök, akkor én hagy legyek már büszke a tudományos fokozatomra, ami nem schmittelt cím, meg valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt büszke vagyok az adjunktusi beosztásomra is. Ilyen gyarló ember vagyok). Szóval lényeg, ami lényeg: szerintem ez nem olyan nagy kérés. Persze Szentesi Zöldi László azt kifogásol amit akar, csak épp nem árt a hitelesség. Ugye Szentesi Zöldi László tudomásom szerint Zöldi László névvel született, majd Szentesi László névre váltott, végül Szentesi Zöldi László lett. Én ezt örömmel tiszteletben tartom, és Szentesi Zöldi Lászlónak nevezem. Pedig gondolom nem is ez a hivatalos neve, de voltaképpen mindegy is. Ha épp’ Vitéz nagybányai Csepeli Lászlónak nevezné magát jól fizető új állása miatt, akkor úgy szólítanám.

 

De sajnos Zöldi itt nem áll meg, mert Csepelen még járatlan újságíróként, lapigazgatóként elkezdi a szokásos szöveget, mely szerint ugye én gyulai lakos vagyok. Ugyan 2003 óta Csepelen élek, de gyulai születésűként nekem aztán hallgass a nevem. Mondja ezt Szentesi Zöldi László, aki lelkes szentesi lokálpatrióta. (Mellesleg egyáltalán Csepelen lakik? Még sosem találkoztam vele Csepelen. Sem az utcán, sem a buszon, sem a héven, sem a piacon, sem sehol). Tényleg vicces, hogy ha nagy ritkán szalajt hozzám valakit a Csepeli Hírmondó, akkor arról az újságíróról rendre kiderül, hogy nem is itt lakik, de azért a második kérdésük mindig úgy kezdődik, hogy „gyulai képviselőként….”. Hát ilyen színvonalon működik az Ábel Attila alpolgármester által gründolt csapat. Mármint ezen a szellemi színvonalon. Politikai mondanivalójuk nincs. Ha gáz van (mint most a Metrans ügyben), akkor fülüket-farkukat behúzva elsunnyognak, és el se mennek az általuk összehívott közmeghallgatásra. Helyett küldik a sleppet, meg az ilyen Szentesi féle megmondó embereket.

Mindenesetre gratulálok Szentesi első csepeli akciójához. Méltó volt Ábel Attilához, meg a csepeli Fideszhez.

<!-- [if gte mso 9]> -->

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboszabolcscsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr658276956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyorgy Nagy 2016.01.16. 20:09:40

Ahol a polgármester piás ahol egy tehetségtelen seggnyaló volt a polgármeter( MEGBUKOTT és mindenki utàlja) mit lehet várni ettöl aközpénzből finanszirozott szartól.

Merlot 2016.01.16. 20:38:05

Azért ilyen esetekben mindig arra lennék kíváncsi, hogy a független, demokratikus elveken élő és úgy is író magyar zsurnaliszta elit mit gondol az ilyen senkiháziról, mint ez az ejtőernyős, véres szájú magyarhírlapos firkász?
Reményeim szerint a sasok nem kapkodnak legyek után. (főleg olyan zöld(i) legyek után, akik szarról-szarra szállnak)
Vagy más, legendássá váló mondással:
„Egy bizonyos szint fölött már nem megyünk egy bizonyos szint alá.”
süti beállítások módosítása