szaboszabolcs

szaboszabolcs

Drága Rogán Úr, az én jó híremet ne szarozza össze!

2015. március 31. - szabolcsblog

Rogán Antal szerint én a brókerek barátja vagyok. Hát drága Rogán Úr, kinek volt a haverja Tarsoly Csaba? Ki tette be minisztériumi háttérintézményének a pénzét a Quaestorhoz? Ki adta utasításba, hogy az összeomlás előtt a lakosság tájékoztatása nélkül vonják ki onnan? Ki nem vetette őrizetbe Tarsoly Csabát két hétig? Ki fényképezkedett együtt ezzel a jómadárral?

Na de akkor nézzük részletesebben

A Rogán Antal és a Fidesz által tegnap áterőltetett törvényjavaslat semmit nem old meg a Quaestor-károsultak bajából, valójában csak azt a célt szolgálja, hogy a Fidesz azt a hamis látszatot tudja kelteni, hogy a hatályos jogszabályok alapján nem lehetett volna lépni a Quaestor-ügy elkövetői ellen. Mint ahogy a Buda-Cash ügyében a BEVA ás az OBA révén a károsultak nagyobb része már megkapta a pénzét, illetve a vagyonzárlat is jól működött az eddigi szabályok szerint is. A Quaestor ügyben is lehetett volna intézkedni, csak épp’ Tarsoly letartóztatásához két hét kellett. Mit csinált közben Tarsoly: átadta a cég vezetését egy nincstelen strómannak, aki majd jól elviszi a balhét. A Fidesz által foglyul ejtett egykori Magyar Köztársaságban a Fideszes jegybank, a Fideszes ügyészség és a Fideszes kormány egyszerre vallott kudarcot: végignézték a vagyonkimentést és a nyomok eltüntetését. Az elmúlt 5 évben minden a kezükben volt. A KELER napi szinten nyilvántartotta a brókercégeknél lévő értékpapírokat. A MNB felügyeleti szerve akár havonta vizsgálhatta volna a brókercégek működését. Miért nem csináltak semmit? Miért takargatták a szennyest?

Szemben Rogán Antal hazugságával, az elfogadott zárolási törvény semmit sem segít a Quaestor-károsultak helyzetén. Tarsoly Csaba cégének esetében eddig is mindent megtehetett volna a vagyonzárolás ügyében, a régi szabályok szerint is. Egyébként meg egy szó sincs a most elfogadott törvényben arról, hogy mit és hogyan fizetnének ki a károsultaknak. Ráadásul meglátásunk szerint még alkotmányellenes is a törvény, hiszen olyan esetben is lehetővé teszi a vagyon zárolását a kapcsolt cégeknél és azok tisztviselőinél, amikor semmiféle terhelő adat nem merül fel. Ezzel szemben a Quaestor összeomlásáról időben információhoz jutó, és az ott szabálytalanul állami pénzt forgató, meg a fene tudja mennyi magánvagyont fialtató kormánytagok, kormánypárti politikusok, kormánypárti oligarchák és offshore-lovagok vagyonával mi lesz?

 

Ne vicceljünk már drága Frakcióvezető Úr! Inkább mondja meg őszintén: Önnek miből telik a gumiszerűen növekedő luxuslakására? Csak nem Ön is a Quaestorban fialtatta a véres verejtékkel megkeresett vagyonát?

Ha a Fidesz és a kormánypárt politikusai valóban segíteni akartak volna a károsultaknak, akkor:

-   - Orbán Viktor nem csak a magyar állam pénzét menekítette volna, amikor értesült a Quaestor csődjéről;

     - Orbán Viktor azonnal kérte volna a Magyar Nemzeti Bankot és a Legfőbb Ügyészséget az eljárások megindítására;

     -ha nem késlekedtek volna a gyanúsítással két hetet, akkor Tarsoly Csabának nem lett volna lehetősége strómannak eladni majd visszavenni a cégét, ezzel lehetőséget teremtve a nyomok eltüntetésére;

    - Rogán Antal olyan törvényjavaslatot nyújtott volna be, amelyben az állam elismeri a felelősségét abban, hogy végig asszisztálta a fiktív kötvénykibocsátást, és választ adott volna arra a kérdésre, hogy a kormány hogyan kívánja segíteni a károsultak megmentését;

    - végül pedig könnyes búcsút intve lemondott volna, mert ilyen botrány után egy normális országban egy kormány azonnal veszi a kalapját, és térden csúszva könyörög bocsánatért.

Mindezekkel szemben Rogán Antal és a Fidesz kizárólag belpolitikai sárdobálásra használja a több tízezer károsultat reménytelen helyzetbe hozó Quaestor-ügyet, és ahogyan az elmúlt hetekben, úgy most is a valódi cselekvés helyett csak hazug módon vádaskodik. Tudja mit kellene csinálni kedves Frakcióvezető Úr? Vissza kellene fizetni a lóvét a kasszába, és nem az adófizetők pénzén eltüntetni a nyomokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboszabolcscsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr657324826

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Peti és a Brókerarcok 2015.04.01. 08:30:01

A hiteles Quaestor-mozi. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.04.01. 08:43:18

Azért ennyire "direkt" blogok alá oda kellene tenni az X-et.

Egyébként eléggé röhejes ahogy "egyesek" követelik a felelősök vagyonának lefoglalását, aztán amikor fideszék hoznak egy olyan törvényt, ami egy évre visszamenőleg semmissé teszi a vagyon kimentését, jön a tiltakozás, hogy ez úgysem old meg semmit, mégis elég a mostani törvény.

Egyébként úgy néz ki, ezzel a visszamenőleges egy évvel rendesen belenyúlhattak ebbe a darázsfészekbe, mert nagy lett a zsongás.

Állami felelősségről beszélni eleve értelmetlen, a BKV sem felelős azért, ha a potyautas csak a negyedik járművön bukott le, ha pedig mégis, akkor Orbánéknak nyilván elő kell vennie Gyurcsányékat is.

A többi is hasonló maszatolás, a vége pedig kifejezetten röhejes, hiszen az a Questor ügy sem tegnap kezdődött.

flort 2015.04.01. 08:56:19

@♔bаtyu♔: "Egyébként úgy néz ki, ezzel a visszamenőleges egy évvel rendesen belenyúlhattak ebbe a darázsfészekbe, mert nagy lett a zsongás."

Jól látod:

users.atw.hu/essz/page66.html

Ez a Nevem 2015.04.01. 09:17:13

Könnyen hoznak olyan törvényt azok, akiknek a vagyona a családtagok és haverok nevén van. Ezzel a törvénnyel a fidesz újabb lehetőséget kapna az ellenzék hamis vegzálására.

project640 2015.04.01. 09:20:56

@♔bаtyu♔: az a bizonyos X szerintem kiderül a weboldal címéből :-) .... mellesleg teljesen jogos amit a szerző írt!!!!!

Bafana 2015.04.01. 09:25:05

Az egész ügy az én olvasatomban olyan, mint amikor 4-5 ember (ebben az esetben párt) benne van a sz@rban. Lubickolnak, fürdenek, dagonyáznak benne. Valamelyik éppen a felszínre jön, egy kis időre, lecsorog róla egy kevés anyag, és már mutogat a másikra, hogy az mennyire sz@ros. Majd visszamerül és a másik jön a felszínre és mutogat vissza. Most épp ezt az állapotot látjuk.
Ebben az egész Quaestor buliban benne van az elmúlt 25 év. Felelős érte az egész "rendszerváltó elit". Aki ezt nem látja, az várhatja a következő felszínre kerülést, hogy mikor mutogathat ő is egy kicsit a másikra. Hány "ügy"-nek kell még lenni, és hány milliárd forintnak kell még eltűnnie, mire észreveszik a zemberek? El kellene zavarni ÉS ELSZÁMOLTATNI az elmúlt 25 év pártjait.

project640 2015.04.01. 09:50:07

a legnagyobb baj, hogy szinte az egyetlen ország vagyunk, amelyik még nem fedte fel az elmúlt 40 évet...és nem is akarja senki ... ebben az országban mindenki kommunistázik, de leginkább azok, akik a legnagyobb kommunisták voltak!!!!
azt azért hozzá kell tennem, hogy mind közül -és ezért nyugodtan nem lehet velem egyetérteni- a Fidesz nyomja a legmo***abb módon .... és valamit ne feledjünk!!!!! ős az eddigi egyetlen 2/3-os kormány!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.04.01. 10:12:42

@♔bаtyu♔: Bla-bla-bal... narancs... bla-bla-bla.

Arthur55 2015.04.01. 10:15:48

Az elmút 5 év termékei néhány keresetlen szóval: magánnyugdíjak lenyúlása,trafikmutyi, földmutyi,bankadó, csekkadó,tranzakciós adó,...........felsorolni is nehéz a sok , plussz bevezetett adók sorát,Széchenyi bank(ok),BudaCash, Hungária Értékpapír, Quaestor, MNB ingatlan vásárlások........stb.......stb ami a Magyar Polip 5 éves működését fémjelzi

manager2008 2015.04.01. 10:22:28

Ha egy kicsit gondolkozol akkor rájössz hogy a magyarok közül vannak csodálatos tehetséggel megáldott befektetők, akiknek a pénze pont akkor van bent a tőzsdén amikor 55 százalék emelkedés van. A pénzt akkor tette be (papíron) amikor a gödörben van az árfolyam és a csúcson vette ki (papíron). Így ő legális hasznot tud elkönyvelni magának és mehet mindenki a francba ha nyomoz utána. Ez egy kellemes trükk a hatalmon lévők legális megvásárlására teljesen mindegy milyen párthoz tartoznak. Csak annyit kell tenni hogy bent tart egy halom pénzt, mondjuk 20 milliót és hetente dupláz (a bróker). A veszteségeket meg elviszi a többi. Aztán kiveszi a főember a pénzt és vetet egy értékes képet az aukción más nevében, aztán tőle megveszi lepapírozva, amit érdekes módon egy másik aukción nagyon magas áron megvesz (a bróker - aztán ő is eladja persze veszteséggel ami szintén legális) és a tőke így megint duplázódik (a kép tök mindegy milyen az értéke relatív). Minden legális, minden szép, ügyesnek lenni nem bűn igaz? Ingatlannal ugyan ez pepitában csak az lassabb. De lehet vásárolni semmire sem jó szabadalmakat és eladni drágán külföldi cégnek, aki megveszi aztán meg megszűnik. A jog nevetséges akkor ha nincs erkölcs ami visszatartja a történetet. Ezek a fiúk mindet elmesélnének a szaunában ha kapnak egy rakás papírt meg egy ceruzát. De minek? Mariska néni meg siránkozik, és szavaz újra.

Bafana 2015.04.01. 10:29:34

@Arthur55: Látom, te is egy picit kidugtad a buksidat a kakiból :) Sebaj, majd visszasűllyedsz és rátok fognak mutogatni.
:D

Arthur55 2015.04.01. 10:37:35

Hogy ki és honnan dugta ki a "buksiját"ahhoz talán először tükörbe kellene nézned és az álzalad említett "kaki"-t letörölnöd a szád széléről, ami a vezéred fenekéről ráragadt. Bocs az otrombaságért de , nem én kezdtem el ezt a stílust

JFK-alapítótag 2015.04.01. 10:38:32

@project640: Akkor Fidesz szakértők részvételével egyetértésével zajló új alkotmány elfogadását ki furta meg?

JFK-alapítótag 2015.04.01. 10:42:12

@project640: Az ellenzék néküli kormányzás kinek a fixa ideája?

Bafana 2015.04.01. 11:02:06

@Arthur55: Nincs harag, de látom nem értetted a lényeget. Én, és az általam szimpatikusnak tartott párt kimaradtunk az elmúlt 25 év sz@rdobálásából. Te meg emlegeted az "emútötévet", mintha elötte minden rendben lett volna. Pont azért lettek a szocik leváltva, mert ellepte őket a szuez.

Arthur55 2015.04.01. 11:09:01

Nos. Ha így fogalmaztál volna akkor a válaszom is más lett volna. Nem tudom ( és nem is akarom tudni), hogy melyik pártra gondoltál, de véleményem szerint a szar( fogalmazzunk inkább úgy , hogy "sár") dobálásból véleményem szerint egyik párt sem maradt ki. A témát lezártam, nem kívánok a továbbiakaban válaszolni

project640 2015.04.01. 11:15:18

@JFK-alapítótag: igen ebben igazad van, van Horn Gyusziéknak mentségükre legyen mondva, hogy nem nagyon éltek vissza a 2/3-al!!!!
össze sem hasonlítható ... a Fidesz gyakorlatilag leépítette az AB-t, a népszavazás intézményét, a független ügyészséget, bíróságot .... De ha már ennyire véded őket, akkor kanyarodjunk vissza konkrétan a mostani Questor-os esetre : mi a te véleményed? szerinted van felelőssége az MNB-nek? van felelőssége a külögynek? van felelőssége bárkinek a kormányból? ... és ne nyúljunk vissza 15ezer évet .... konkrétan a mostani ügyre fokuszáljunk, ok?

project640 2015.04.01. 11:20:09

@Bafana: gondolom Jobbik szimpatizáns vagy? megmondom a véleményemet: meg is értelek ... nekem is tele van a tököm a szocikkal, de még jobban a fityesszel ... és való igaz a Jobbik elmondhatja magáról, hogy 'tiszta' .... egy gondom van velük: ez a kiírthatatlan EU ellenességük
Én egy kis nyugat-magyarországi faluban lakom: amióta az EU tagjai vagyunk azóta szinte minden megújul: iskola, óvoda, templom, járdák, játszótér ... egyszóval szép lett a falu .... ahol dolgozom, az a hely is masszív EU-s támogatást kapott ..... akkor miért lenne gondom az EU-val
itt lehet vitatkozni, a pluszokon mínuszokon, TÉNY, hogy soha Magyarország úgy nem fejlődött a történelmében, mint EU-s tagságunk óta!

Bafana 2015.04.01. 11:28:59

@project640: Nem erről szól a poszt, de ha már idehozod a témát, hadd kérdezzek vissza: szerinted az ellopott pénzekből mennyi járdát, játszóteret lehetett volna megcsinálni? Egy országot (akármelyiket) meg ette a fene, ha a fejlődése csak külső forrásokból valósítható meg.
A témánál maradva: 2010-ben Volner benyújtott egy 24 pontos javaslatot, amit lesöpört a Fidesz-Mszp Questor Nagykoalíció. Most próbál a kormány valami törvényfélét visszamenőlegesen elfogadtatni, de ha akkor azt elfogadta volna, akkor ma az állatkerti kiszsiráf születéséről beszélnénk, nem a Q.-ügyről.
És akkor hátast dobok, hogy még mindíg vannak, akik azon rugóznak, hogy az utolsó darab fekália kire csöppent. Amikór tetőtől-talpig hótszaros mindkettő!

Vombatus Ursinus 2015.04.01. 11:47:21

batyu, te csak süketelsz itt... Csak nem címlapos a blog, azért evett ide a fene?

♔bаtyu♔ 2015.04.01. 11:57:35

@Vombatus Ursinus: Mi a lófasz vagy te itt valami ellenőr? Viszont nem írtad le mit kellett volna írnom, hogy ne legyen számodra zavaró. Majd két szólásszabadságért való kiállás közben azért írd le.

project640 2015.04.01. 12:34:22

@Bafana: szia, ahogy írtam, a Jobbikkal semmi gondom nincs ...és bárkinél jobbak lennének , és hiszem, hogy becsületesebbek is ... egy dolog, az EU ellenesség, amit nem fogadok, nem tudok elfogadni!!!! látom a párt próbál új színezetet mutatni ...szeretném hinni, hogy így is van, és esküszöm, hogy akkor én is rájuk fogok szavazni!

sas70 2015.04.01. 12:40:26

Azért a keményen dolgozó Béla, szép ebben a történetben.
Azt se felejtsük el, hogy vastag milliárdokról van szó, amik egyelőre úgy néz ki, eltűntek. Az is kérdés, hogy hová, mikor? Persze lehet összemosogatni a dolgokat, de a keményen csalásgyanús Tarsoly ott virít a fideszes fotókon, még ha ezerrel kiretusálnák azokról, akkor is.

sanyix 2015.04.01. 12:43:28

@Bafana: oh már megint egy "én nem vagyok fideszes, de..." fideszes :D

Netuddki. 2015.04.01. 12:45:45

A takonypóc inkább az V. kerületi ingatlanmutyikról mesélne!

talicskás munkásember 2015.04.01. 13:24:03

Hát igen, a jelenlegi szabályozás is éppen elég lett volna, csak végre kellett volna hajtani. A késlekedésért a felelősök és családtagjaik vagyonát is zároltatni kellene, de ez sajnos kimaradt az utolsó pillanatig foltozott semmirevaló hirtelen törvényjavaslatból.

s 2015.04.01. 13:53:14

"térden csúszva könyörög bocsánatért"

Nem egészen. Térden csúszva könyörög az életéért. Kicsi, de lényeges különbség.

s 2015.04.01. 14:49:22

@batyut seggbebasszák a gumibottal: Nemcsak hogy itt van, ő az első. Nehéz megszabadulni a gyötrő gondolattól, hogy ez neki a fizetett szakmája - mit szakmája, hivatása.

2015.04.01. 15:26:59

@♔bаtyu♔:
A te kommentjeid alá is oda kellene tenni, hogy a Fidesz propagandáját hallottuk.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.04.01. 16:39:19

@Bafana: Persze mutogass vissza az elmúlt 25 évre. Ez olyan, mintha egy autógyárat azért akarnál perelni, mert egy mostani modelljének nem működött a légzsákja, de ezért az elmúlt 25 év összes modellje hibás.
Ennyire nem kellene védened a fijjúkat. Vagy van annyi pénz amiért korpás a hajad?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.04.01. 16:47:13

@Bafana: A Jobbik akkor sem kellene ha nem lenne másik párt a porondon. A Vollner meg jobb ha nem pofázik, mert már róla is kiderült, hogy benne volt egy-két cég fantomizálásban. Nekem hiába játsszák el az édibédi cuki vagyok kampányukat. Nekem nincs szükségem nácikra, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül a józanul gondolkodók között. Nem kell magyar Jörg Haider és Szabadságpárt.

Tudományos libsizmus 2015.04.01. 19:46:49

@sanyix:
Benned ezzel szemben egy én nem vagyok SZDSZ-es, de... SZDSZ-est üdvözölhetünk, ha nem tévedek.

Uebermensch 2015.04.01. 20:39:50

Kicsit hosszú (3 rész) és száraz lesz, de mégis érdemes elolvasni, miért is nem volt Orgován úr egyetlen percig sem ügyvezető.

A pénzügyi vállalkozás vezető állású személyének megválasztása/kinevezése

I. VEZETŐ ÁLLÁSÚ SZEMÉLYEKAz MNB előzetes engedélyével választható meg, illetőleg nevezhető ki a pénzügyi vállalkozásnál vezető állású személy. (Hpt. 15. § (1) bekezdés d) pont, 137. § (1) bekezdés)1.1 Vezető állású személy1. részvénytársasági formában működő pénzügyi vállalkozás esetén:- az igazgatóság elnöke,- a felügyelő bizottság elnöke,- az ügyvezető2. szövetkezeti formában működő pénzügyi vállalkozás esetén:- az igazgatóság elnöke,- a felügyelő bizottság elnöke,- az ügyvezető3. alapítványi formában működő pénzügyi vállalkozás esetén:- a kuratórium tagja,- az ellenőrző testület elnöke,- az ügyvezető.(Hpt. 6. § 122. pont c) és e) alpont)1.2 ÜgyvezetőA pénzügyi vállalkozás irányítási jogkörrel rendelkező vezető testülete által megválasztott, a pénzügyi intézménnyel munkaviszonyban álló elnöke, a pénzügyi intézmény vezetésére kinevezett, a hitelintézettel vagy pénzügyi vállalkozással munkaviszonyban álló első számú vezető, valamint e vezető valamennyi helyettese. (Hpt. 6. § 115. pont).A pénzügyi vállalkozás ügyvezetését legalább egy ügyvezetőnek munkaviszony keretében kell ellátnia. (Hpt. 156. § (1) bekezdés).Az alapítványi formában működő pénzügyi vállalkozás kuratóriumában van legalább egy, az alapítvánnyal munkaviszonyban álló tag. (Hpt. 148. § (3) bekezdés)(...)

Uebermensch 2015.04.01. 20:42:12

2. rész

II. ENGEDÉLYEZÉSI FELTÉTELEK
2.1 Az ügyvezető, valamint az igazgatóság elnöke megválasztásához, kinevezéséhez az alábbi feltételek szükségesek:A pénzügyi vállalkozás a megválasztás, illetve kinevezés tervezett időpontját 30 nappal megelőzően köteles az erre irányuló kérelmet benyújtani az MNB-hez.Ügyvezetővé, illetve az igazgatóság elnökévé az a jelölt nevezhető ki, illetve választható meg, akivel szemben a Hpt. 137. § (4) bekezdésében meghatározott alábbi kizáró okok nem állnak fenn.Kizáró okok:a) befolyásoló részesedéssel rendelkezik (vagy rendelkezett), illetőleg vezető állású személy (vagy azvolt) egy olyan pénzügyi intézményben- amely esetében a fizetésképtelenséget csak az MNB által alkalmazott kivételes intézkedésekkellehet elkerülni, vagy- amelyet a tevékenységi engedély visszavonása miatt fel kellett számolni,és akinek személyes felelősségét e helyzet kialakulásáért jogerős határozat megállapította,b) súlyosan vagy rendszeresen megsértette a Hpt. vagy más, a banküzemre vagy a pénzügyi intézmény gazdálkodására vonatkozó jogszabály előírásait, és ezt az MNB, más hatóság vagy bíróság öt évnél nem régebben kelt jogerős határozatban megállapította,c) büntetett előéletű,d) nem rendelkezik jó üzleti hírnévvel.Akivel szemben a 2013. június 30-ig hatályban volt 1978. évi IV. törvény XV. fejezetének VII. és VIII. címében, a XVII. és XVIII. fejezetében, illetve a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény XXVII. Fejezetében vagy XXXV-XLIII. Fejezetében meghatározott bűncselekmény miatt az ügyész vádat emelt, illetve külföldön olyan vagyon elleni vagy gazdasági bűncselekmény miatt, amely a magyar jog szerint büntetendő, az illetékes hatóság vádat emelt, a büntetőeljárás befejezéséig vezető állású személyként nem foglalkoztatható, illetve az ilyen feladatok általa történő ellátását fel kell függeszteni (Hpt. 137. § (6) bekezdés).A fenti kizáró okok igazolására a jelölt személytől származó teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt (a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 196. §-a szerinti) nyilatkozat benyújtása szükséges, melynek szövegezésénél elfogadott:- a törvényszöveg részletes átemelése és az ott leírtak tagadása,- csak a törvényhely megjelölése és a bekezdések számainak részletes felsorolása. Fontos, hogy a nyilatkozatban a 137.§ (4) és (6) bekezdései mind szerepeljenek.A Hpt. 137. § (4) bekezdés c) pont szerinti büntetlen előélet igazolására 90 napnál nem régebbi eredeti, teljes körű, bővített tartalmú (büntetlen előéletű, nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt, nem áll foglalkozástól vagy tevékenységtől eltiltás hatálya alatt) hatósági erkölcsi bizonyítvány benyújtása szükséges.A jó üzleti hírnév Hpt. 139. § szerinti bizonyításához az MNB honlapján közzétett – a jelölt által kitöltött – kérdőív benyújtása szükséges.Az ügyvezetőnek rendelkeznie kell továbbá- felsőfokú iskolai végzettséggel (Hpt. 155. § (4) bekezdés c) pont ca) alpont),

Uebermensch 2015.04.01. 20:43:04

3. rész

- pénzügyi intézménynél, az MNB-nél, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél vagy annak jogelődjénél vagy a közigazgatásban szerzett legalább három éves szakmai gyakorlattal, vagy- más gazdasági területen szerzett legalább hároméves vezetői gyakorlattal.((Hpt. 155. § (4) bekezdés c) pont cb)- cc) alpontok))A fenti felsőfokú iskolai végzettség és szakmai gyakorlat igazolására szolgál a diploma közjegyző által hitelesített másolata, valamint a jelölt által saját kezűleg aláírt szakmai önéletrajz (Hpt. 155. § (5) bekezdés).A szakmai önéletrajznak tartalmaznia kell betöltött állásokat és tisztségeket időrendi sorrendben, a munkáltató nevével és címével együtt, a betöltött funkció(k) megnevezését, az egyes munkahelyeken eltöltött időt a főbb feladatok megjelölésével. Amennyiben a szakmai önéletrajzból a vezetői gyakorlat megléte egyértelműen nem állapítható meg, az MNB bekérheti a korábbi munkáltató által kiállított vezetői gyakorlat meglétét igazoló iratot.2.2 Az ügyvezető megválasztásának, illetve kinevezésének engedélyezése iránti kérelemhez az alábbi iratokat kell mellékelni:- a jelölt személynek a Hpt. 137. § (4) és (6) bekezdésében meghatározott kizáró okokra vonatkozó nyilatkozatát (Hpt. 137. § (4) és (6) bekezdés igazolására),- eredeti – állampolgárság, ennek hiányában tartózkodási hely szerinti ország hatósága által kiállított – 90 napnál nem régebbi eredeti, teljes körű, bővített tartalmú (büntetlen előéletű, nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt, nem áll foglalkozástól vagy tevékenységtől eltiltás hatálya alatt) hatósági erkölcsi bizonyítványt vagy annak hiteles másolatát (Hpt. 137. § (4) bekezdés c) pont igazolására),- külföldi állampolgár esetében az erkölcsi bizonyítvány hiteles fordítását is (Hpt. 137. § (4) bekezdés c) pont igazolására),- a jelölt által aláírt szakmai önéletrajzot (Hpt. 155. § (4) bekezdés c) pont cb)-cc) alpont igazolására),- közjegyző által hitelesített diplomamásolatot Hpt. 155. § (4) bekezdés c) pont ca) alpontigazolására),- a jelölt által kitöltött jó üzleti hírnév fennállását igazoló kérdőívet. (Hpt. 137. § (4) bekezdés d) pont,Hpt. 139 § (1) bekezdés).
(...)
IV. EGYÉB RENDELKEZÉSEKAz engedélyt megadottnak kell tekinteni, ha az MNB a kérelem megérkezését követő naptól számított harminc napon belül azt nem utasítja el, vagy az engedélyezési eljárást nem függeszti fel. Ha a vezető állású személlyel szemben a Hpt. 137. § (6) bekezdésben meghatározott büntetőeljárás van folyamatban, az MNB a kérelem elbírálásával kapcsolatos eljárását a büntetőeljárás befejezéséig felfüggeszti. (Hpt. 137. § (2) bekezdés)
Az MNB a természetes személy megválasztására, illetőleg kinevezésére irányuló engedélykérelmet akkor utasítja el, ha a Hpt. 137. § (4)-(5) bekezdésében felsorolt kizáró okok valamelyike a kinevezésre (megválasztásra) javasolt személlyel szemben fennáll, illetőleg ügyvezető esetén, ha a javasolt személy a 155. §- ban foglalt feltételeknek nem felel meg. (Hpt. 137. § (3) bekezdés

sanyix 2015.04.01. 21:01:14

@Tudományos libsizmus: de tévedsz szerencsétlen együgyű barátom. Pont neked írtam le múltkor hogy gyűlölöm a szadeszt és a maszopot, méghozzá régebb óta mint a fütyiszt. Na meg egy dolgot sem tudsz idézni ahol a szadesszel egyet értek vagy dícsérem őket ;)
De nem meglepő, a magadfajta 1 bitesek nem tudják felfogni hogy ha éppen nem a ti imádottjaitokat imádjuk az nem biztos jelenti azt hogy a nagy ellenséget imádjuk ;)
Van a magadfajtákból bőven a másik oldalon is, fletó szolgálatában, azok szerint is ha nem imádom fletót akkor a viktort imádom/ náczy vagyok :D

Viszont jó hogy elárultad magad, tehát Tudományos libsizmus=Bafana
süti beállítások módosítása