szaboszabolcs

szaboszabolcs

Orbán magyar hangja megint berekedt

2015. március 12. - szabolcsblog

Még 2015. február 18-án fordultam írásbeli kérdéssel Orbán Viktorhoz az ügyben, hogy miként engedhették Putyint egy olyan felújított orosz katonai parcellában  koszorúzni, ahol az 1956-os forradalom- és szabadságharccal kapcsolatban ellenforradalmat említő táblát helyeztek ki. Levelemben is részletesen kifejtettem, hogy természetesen semmi problémám nincs azzal, ha megadjuk a végtisztességet a hazánkban elhunyt idegen katonáknak, mint ahogy a külföldön eltemetett magyar katonák is megérdemlik, hogy kulturált formában emlékezhessünk rájuk. Az viszont elfogadhatatlan, ha téves értelmezésű tábla kerül elhelyezésre olyan módon, hogy ahhoz semmilyen formában nem fűznek magyarázatot. Joggal elvárható, hogy ilyen esetben legalább egy magyarázó táblát elhelyezzenek emléktábla mellett. Ezen kívül joggal elvárható lett volna, hogy ne asszisztáljanak Putyin koszorúzásához egy ilyen, a magyarok érzéseit alapvetően sértő környezetben.

Konkrétan rákérdeztem, hogy ki engedélyezte a temető felújítását követően a tábla újbóli elhelyezését? Miért nem tiltakoztak a tábla kihelyezése ellen, vagy legalább miért nem kérték egy magyarázó tábla elhelyezését? Mit terveznek lépni az ügyben? És persze kíváncsi lettem volna Orbán személyes véleményére is az 1956-os események kapcsán.

A választ most is Semjénre bízta Orbán Viktor. Semjén úr szokása szerint cinikus kioktatással kezdi a válaszát. Számon kéri rajtam, hogy miért nem reklamáltam 2002-ben a „Trianont és a nemzet megcsonkítását” ünneplő aktuális miniszterelnöknél? Mivel ezt nem tettem, ezért én hiteltelen vagyok az Ő szemében. Drága Semjén úr! Én 2002-ben szereztem meg a diplomámat, majd az azt követő években a doktori disszertációmon dolgoztam, egyetemen tanítottam, vizsgáztattam és zárthelyi dolgozatokat javítottam. Egészen 2014 májusáig az ELTE tanársegédeként, majd adjunktusként keményen melóztam. Nem tudom Semjén úr tisztában van-e vele, de vagyunk úgy kb. 4 milliónyian ebben az országban, akik civil állásban dolgozva teremtettük meg az egzisztenciánkat, kisebb-nagyobb megbecsültségünket. Önnel ellentétben én nem a parlamentben töltöttem az elmúlt 20 évet, hol az MDF, hol a KDNP, hol a FIDESZ képviselőjeként. Mellesleg pedig tényleg nem értem, hogy az 1956-os események értékeléséhez, valamint Putyin felháborító koszorúzásához miként jön Trianon? Tényleg furcsának tartom, hogy Önnek mindenről ez jut az eszébe.

Érdekes érvelés Semjén válaszában, hogy az említett obeliszktől nem messze 400 szabadságharcos nyugszik, mely szerinte többet jelent, mint egy tájékoztató tábla. Szerintem pedig pont annak a 400 embernek az emlékét sérti, hogy egy ellenforradalomról megemlékező tábla állhat mindenféle magyarázat nélkül az obeliszken. Tényleg megdöbbentőnek tartom, hogy egy miniszterelnök-helyettes ilyen fals érvrendszert képes csak felhozni miniszterelnöke mentségére.

A fenti furcsa okfejtés után kérdéseimre érdemi választ nem igazán tudott adni Semjén. Tájékoztat arról, hogy tárgyalásokat folytattak és folytatnak az ügyben, bár az nem derült ki, hogy egészen pontosan kivel és miről tárgyaltak, így a magyar kormány álláspontját nem sikerült tisztáznia Semjénnek. A szövegkörnyezetből arra következtetek, hogy nem igazán értenek vele egyet, de a keleti nyitás, valamint a 10 milliárdos paksi hitelszerződés miatt most inkább nem nyitják ki a szájukat, mert hát első a haza! Na ez a hiteltelen Semjén úr! Ha 10 milliárd euróért hagyják az 56-os hősöket gyalázni, akkor nagyon nagy probléma van az Ön pártcsaládjában. Hofi szavait idézve: Önökhöz képest a ház nélküli csiga egy gerincoszlop!

 

Melléklet:

Az írásbeli kérdésem szövege: http://www.parlament.hu/irom40/03179/03179.pdf

Semjén Zsolt válasza: http://www.parlament.hu/irom40/03179/03179-0001.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboszabolcscsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr527263481

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.03.13. 15:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.03.13. 15:51:14

semjén kioktatása a dolgozó emberekről nagyszerű!:))

ostvan2 2015.03.13. 16:04:43

2006. október 23-án, a forradalom 50 éves évfordulójának méltó megünneplését lehetetlenné tevő zavargások óta az van a fejemben, hogy az akkor ellenzéki fidesznek fontosabb volt egy olyan hétköznapi feladat, hogy az aktuális miniszterelnököt megbuktassa. Tehát ne várd el tőlük, hogy '56-ot valóban a helyén kezeljék.

Void Bunkoid 2015.03.13. 16:36:52

Alapvetően azt nem értem, hogy ha a kormányoldal a kommunisták ellen hadakozik - ami amúgy, legalábbis a valóban kommunista Munkáspárt pártlétszámát, támogatottságát elnézve már évtizedek óta leginkább csak egy szimpla hullagyalázás :) - és néha benéz valamit nagyon, elkövet mindenféle bakikat vagy elfelejt úgy is tenni, mint ahogyan kellene, akkor miért azzal takarózik mindig, bezzeg a kommunisták is ezt tették 1956ban/1970ben/2002ben vagy akármikor?

Számomra értelmezhetetlen, hogy érted, ha én egy eszme/rezsim. és tettei/múltja/jelene ellen harcolok, akkor minden erőmmel arra törekednék, hogy egy kicsit se hasonlítsak arra. Nem pedig őrájuk referálva formálok jogalapot az ugyanúgy viselkedésre, ha elkezdek úgy viselkedni, mint ők.

s 2015.03.13. 17:33:52

semjén egy fasz. orbán szintén egy fasz. Nincs se közel, se távol senki, aki ne egy fasz volna. Mi a kibaszott faszt vársz ezek után ezektől a köcsögöktől? Én speciel a kivégzéseik pontos időpontját. Talán meg sem hívnak ezek a parasztok, de azért szeretnék ott lenni.

Parajpuding 2015.03.13. 17:47:35

Tömjén az egyik legundorítóbb példánya annak az álkeresztény, áldemokratikus álszent aberrált hazug csúszómászóknak, akik mindig dörgölőznek valahová, ahonnan előnyt remélnek.
Akkor mondhatjuk el, hogy jó úton indult el Magyarország, ha az ilyen kártevők eltűnnek a közéletből.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.13. 19:08:45

Szabolcskám ..

Te is benne voltál nyakig az iskolaigazgató meggyilkolásában ott Csepelen, vagy a tudtotok nélkül ölette meg a párt vezéretek, az igazgatót, aki a mutyijaitokat nyilvánosságra akarta hozni ?

Gyorgy Nagy 2015.03.13. 20:02:12

Zsolti finom kis családdal dicsekedhet.Apuci a kapás rendelő pàrtitkára és munkásőr parancsnok volt.Zsolti irányt vàltott mert igy tőbb lét lehet kaszálni.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.03.13. 20:07:48

@s: ijj, te aztán jól megmondtad, mondjuk tényleg engem is idegesítenek fenemód

samot 2015.03.13. 20:16:51

SZABOSZABOLCS
Ezt komolyan gondolta,hogy érdemi vàlaszt,fog kapni az iràsbeli kérdésére?
Én azt szeretném megkérdezni Öntöl,hogy miota él Magyarorszàgon?

szabolcsblog 2015.03.13. 22:00:48

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Kedves (nem tudom milyen megszólítást írjak ide)!

Én az Együtt képviselője vagyok. Az Ön által említett esemény során sem az Együtt, sem jómagam nem volt érintett. (a párt nem létezett, én meg nem politizáltam). Remélem kielégítő választ adtam.

Üdvözlettel,

Szabó Szabolcs

sumes67 2015.03.13. 22:05:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ennyi? Hát ez nagyon sovánka. Mielőtt a ballibsit elkezdenéd, te kis troll köcsög, szólok, hogy tőlem lóghatnak a haverjaid, meg a gyurcsótány is . Meg még egy csomó pártszíntől függetlenül....
süti beállítások módosítása