szaboszabolcs

Tomóceusz Katatiki vagy Gyugyu?

Az elvont fizetések margójára

2019. február 11. - szabolcsblog

1.069.200 forint, ennyire büntetett most meg Kövér László. Persze ez anyagi szempontból nem állít kezelhetetlen helyzet elé, kibírom, ha egy hónapig nem kapok fizetést. Remélem a bank sem fog problémázni a hiteltörlesztés miatt. A devizahitelesek jelentős része persze ennél sokkal többet szenvedett az elmúlt években, így voltaképpen még emiatt sem verem a fenekem a földhöz. Inkább a kérdés morális része ejtett csak gondolkodóba. Kövér nyilván azért szabja ki folyamatosan a büntetéseke (én már nem is tudom, hogy hányadik levonást kapom), mert azt hiszi, hogy ezzel eltántoríthat a munkám lényegétől. Valószínűleg abban a tudatban van Kövér, hogy teljesen normális a viselkedése. Nem forgolódik álmatlanul azért, amiért elvette 38 ember (és így persze sok család) megélhetését egy hónapra.

fizeteselvonasjav.jpg

Az egészről valamiért Sánta Ferenc Ötödik pecsét c. regénye jutott eszembe (Fábri Zoltán azonos című, fantasztikusan jó filmjét talán többen látták, mint ahányan a könyvet olvasták). A regényben teszi fel a kérdést Gyurica a cimboráinak egy egyébként is zaklatott italozás közben, hogy ha újjászületnének, akkor a kényelmes életet élő, de zsarnok Tómóceusz Katatiki, vagy inkább a bántalmazott, elnyomott, megnyomorított, de tiszta lelkű Gyugyu képében tennék-e ezt? Kegyetlen elnyomónak, vagy szenvedő, de legalább semmi rosszért nem felelős embernek jobb-e lenni? Persze a regényből aztán kiderül, hogy mindkét választ el lehet fogadni bizonyos körülmények között. A cimborák (kivéve az őket besúgó Keszei) első nekifutásra semmiképp nem szeretnének Gyugyuk lenni, de amikor a saját életüket is kockáztatva kell dönteniük, akkor már mind inkább a halált választják. A saját életük mentése okán sem tudnak megütni egy megkínzott embert. A kérdést felvető Gyurica választja csak a megalkuvást, de ő sem magáért, hanem a gyerekeiért, illetve a lakásában bújtatott gyerekekért. Szóval az ő döntését is megértem persze valahol.

otodikpecset.JPG

A lényeg pedig talán ott van, amit az elején is pedzegettem: valószínűleg a Tomóceusz Katatikik nincsenek tisztában azzal, hogy mennyire elfogadhatatlan a viselkedésük, hiszen neki az a normális. Kövérnél is már az a normális, hogy csak büntetésben, rendszabályozásban, elvonásban tud gondolkodni. Fel sem merül benne, hogy ez milyen messze van attól, amit 1989-90 környékén képviselt a Fidesz, mert nem is emlékszik már rá. Ő tehát Tomóceusz Katatikit választotta, de az a különbség közte és Gyurica között, hogy ő nem azért választotta ez, mert így tud menteni valakit vagy valakiket. Neki egyszerűen ez a kényelmesebb, talán még élvezi is.

Persze mondhatjuk azt is, hogy bagatell ügyről van szó, hiszen tényleg nem fog éhen halni egy képviselő sem. Egy dolgot azonban ne felejtsünk el: a hatalom mindig az elsőre bagatellnek tűnő ügyektől fél, mert azokat tudja a legkevésbé kontrollálni. Tipikusan ilyen ez a parlamenti obstrukció is. Első ránézésre nem tűnik nagy dolognak, hiszen december 12-én is simán megszavaztak a Parlamentben mindent, amit akartak. Obstrukció ide vagy oda. A nap végén azonban mégiscsak vesztettek fél millió szavazót. Szóval büntessenek csak meg, én nem adom fel a meggyőződésemet. Egyben szeretném azt hinni magamról, hogy ha majd egyszer fordított szituációban leszünk, akkor nagyvonalúbban, demokratához illő módon tudom majd kezelni a dolgot. Addig is levettem a könyvet a polcomról, hogy elolvassam. Ha mást nem, ennyit elért Kövér.

koverfizetes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboszabolcscsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr3514619792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Venesz 2019.02.11. 22:49:13

@törppicur: És Lezsák elvtárs, nertárs diktatórikus uralkodása a pódiumon, az nem sérti a házszabályt? Ja, ő kormánypárti, őt nem bünteti Kövér László.

feketeesfeher 2019.02.11. 22:50:17

@arabok balrol: "Kifejeztek a velemenyuket, ami leszarhato."

Nem is vitattam, hogy leszarható.
Palkovicsék nagyjából nagyívben szarják le az MTA kutatóit, meg az egész MTA-t úgy ahogy van.
És Palkovics még az, akinek valahol fontos a tudománynak az a szegmense, ahol ő létezik. A többi kormánytagnak az se számítana, ha az MTA székházából valamelyik fideszes jólmenő butikhotelt csinálna, meg egy Michlein csillagos éttermet, kávézóval.

Persze, a magyar társadalom túlnyomó többségét mérhetetlenül nem érdekli a tudományos élet helyzete.
Ez nem újdonság.

ulpius66 2019.02.11. 22:51:37

Mán csak azért kérdem, mert ha a csepelieket képviseled, akkor mán csak arra lennék kíváncsi, hányan hatalmaztak fel tégedet erre a parlamenti bohóckodásra?

törppicur 2019.02.11. 22:52:03

@exterminador:
Először is lássuk Orbán Viktor Nagy KISZ-es múltját.
Azt hiszem ezt a szálat gyorsan el is varrhatjuk: Orbán 15 évesen (első gimnazista korában) volt az osztály KISZ-titkára, fél évig. Ez egy igazi KISZ karrier!

Második
Valójában Kövér az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézete Ifjúság Kutató csoport segédmunkatársa volt kemény 7 hónapig 1986-ban.

kambodzsaihirlap.blogspot.com/2015/01/orban-kisz-es-multja-kover-partkonyve.html

feketeesfeher 2019.02.11. 22:52:56

@arabok balrol: "A valasztoknak kellett volna Bangonet, Kunhalmit megbuntetni"

Ugyan miért kellet volna őket megbüntetni?
Tették, ami a dolguk.
És ha szabad használnom azt a fideszes közhelyet, hogy "ha az ellenfél ideges attól, amit tettek, az mutatja, hogy jól tették".

arabok balrol 2019.02.11. 22:52:57

@feketeesfeher: mondom 40 kutato balhezik 5000bol

azaz leszarjak majd ezt a 40et, mint a ballipsiket, vagy a CEU-t, vagy mas senkit sem erdeklo szarhalmot

arabok balrol 2019.02.11. 22:54:21

@feketeesfeher: marmint a mubalhe, hamis vidio a dolguk?

Nem a ballib politikusokkal van a gond, hanem a csuszomaszo valasztoikkal, mondom.

törppicur 2019.02.11. 22:54:28

@Venesz: ha jól emlékszem, Lezsák azoktól a hölgyektől vonta meg a szót, akik a napirend helyett az ő tevékenységével, házszabállyal akartak foglalkozni.
Ez alapból helyes, ha meg azt az obstruáló légkört is figyelmbe veszed, akkor külön dicséretes, milyen kulturált formában oldotta meg.

ulpius66 2019.02.11. 22:54:47

Kedves Szabó Szabolcs!

Egyebekben meg NE KESEREDJ EL!

INDÍTS GYŰJTÉST A FÉSZBUKKON, HOGY NINCS MIT ENNED, NEKED ÉS CSALÁDODNAK, ÉS A BALLIBSIK MAJDCSAK ÖSSZEDOBJÁK AZT A PÁR MILLÁT, AMI HIÁNYZIK A CSALÁDI KASSZÁBÓL!

LÁTOD A FÜTTYÖS JUHÁSZ BARÁTODNAK IS BEJÖTT EZ A TECHNIKA, Ő TÖBB, MINT 150 MILLÁT TARHÁLT ÖSSZE A BALLIBSIKTŐL!!!

NEKED AZT A PÁR MILLÁT ÖSSZETARHÁLNOD GYEREKJÁTÉK LESZ!!!!!

feketeesfeher 2019.02.11. 22:55:21

@törppicur: A Parlament nem műhely, Kövér nem tanárbácsi, a képviselők meg nem gyerekek, akiknek hátra tett kézzel kell figyelni, mit mond a tanárbácsi..

arabok balrol 2019.02.11. 22:58:52

@feketeesfeher: "A Parlament nem műhely, Kövér nem tanárbácsi, a képviselők meg nem gyerekek, akiknek hátra tett kézzel kell figyelni, mit mond a tanárbácsi.."

A valosag meg kozbeszolt...:)

törppicur 2019.02.11. 22:59:33

@arabok balrol: a választók majd díjazzák a szinitanodás hölgyek músorát.
Nem olyan régen volt egy JUhász Péter nevű szintén túlmozgásos politikus-szerű. A választáson beárazták a nézők.
De neked is igazad van, az ilyen hibás teljesítmény is van, akinek tetszik. Összedobták neki a visszafizetendő párttámogatást.
Ha jól gondolom Bangónééknek is összedobják a zs-t, ha esetleg legközelebb köszöb alattiak lesznek

Habony Árpád 2019.02.11. 23:01:09

" megélhetését egy hónapra."

Kurva kevés, a ciklus végéig el kellett volna venni, minden javadalmazásukat, és még fizetetni velük fejenként 100 milliót. És persze életfogytig kitiltani a parlamentből az összeset.

Nerevaryne 2019.02.11. 23:02:08

Ha egymillás fizu mellett a hiteltörlesztés miatt aggódsz egy kimaradt hónap után valamit baromi rosszul csinálsz.

Fergio 2019.02.11. 23:05:15

@Habony Árpád :
Árpika ezen már túlvagyunk, a Gucci táskádat tedd a fejedre és inkább menj Ibizára bulikázni...

arabok balrol 2019.02.11. 23:06:20

Na mind1, legkisebb rossz alapon behuztam a Fideszt, remelve hogy ugyse lesz meg a 2/3.

De most mar meggondoltam magam. Jobb az a 2/3.

E1G ellenzék egy geci 2019.02.11. 23:07:29

"Nem forgolódik álmatlanul azért, amiért elvette 38 ember (és így persze sok család) megélhetését egy hónapra."

Pont leszarják, Soros György a többszörösét fizeti nekik.

törppicur 2019.02.11. 23:11:26

@feketeesfeher: kicsit sántít a hasonlatom, elismerem.
Viszont Kövér házelnök - úgy is viselkedik, jelezte is, hogy helyteleníti a tiszteletlen, házszabályba, általános jó ízlésbe ütköző, parlamentbe nem való megnyilvánulásokat és meg is fogja torolni.
a képviselők ugyan nem gyerekek, de a viselkedésük végképp méltatlan a megbízatásukhoz és sérti a szabályokat
szerintem a zűrösebbje kezdhetné egy bocsánatkéréssel a választóik felé

feketeesfeher 2019.02.11. 23:13:54

@arabok balrol: "mondom 40 kutato balhezik 5000bol"

Hiába mondod, nem igaz amit mondasz.

Fergio 2019.02.11. 23:14:36

@E1G ellenzék egy geci:
"Soros György a többszörösét fizeti nekik."
Így van! Meg az ENSZ-nek, meg az EU-nak, meg a tüntetőknek is! Meg Orbánnak is anno, amikor a kis pártépületet felszerelte faxokkal meg nyomtatókkal Gyuri bácsi pénzéből... :DDD Hejj, mondom én, hogy a magyar az tud élni! Egy kis segítséggel, de tud... aztán amnéziás lesz... elfelejti honnan jött... :DDD

törppicur 2019.02.11. 23:16:39

@feketeesfeher: ha jól értem a beírásod, te úgy érzed, hogy téged képviselnek ezek a most megbüntetett képviselők?
1. Sajnállak, hogy neked ez jutott. Probálj meg változtatni rajta
2. Törd össze a malacperselyt és oszd szét szegény rászoruló képviselők között

arabok balrol 2019.02.11. 23:19:13

@feketeesfeher: annyian irtak ala az "MTA tiltakozast" ...:)

feketeesfeher 2019.02.11. 23:20:51

@törppicur: "helyteleníti a tiszteletlen, házszabályba, általános jó ízlésbe ütköző, parlamentbe nem való megnyilvánulásokat"

Ezek olyan szubjektív értelmezések, amiket az emberek hol így gondolnak, hol úgy. Ha ők csinálják, helyes, ha mások, akkor helytelen.

De amúgy a mai magyar országgyűlés amúgy is érdektelen.
Ott semmi lényeges nem dől el, a fidesz is meg az ellenzéke is pusztán kommunikációs csatornának használja, mert másra ma már nem jó.

feketeesfeher 2019.02.11. 23:21:29

@arabok balrol: "annyian irtak ala az "MTA tiltakozast" ...:)"

Nem.
De ez mindegy, mert te ezután is ezt hiszed.

feketeesfeher 2019.02.11. 23:28:43

@törppicur: "ha jól értem a beírásod, te úgy érzed, hogy téged képviselnek ezek a most megbüntetett képviselők?"

Jól.
És helyeslem, amit tesznek.

Mondjuk én csökkenteném a minimálisra a parlamenti jelenlétet, és parlamenten kívül élnék azokkal a jogokkal, amiket mint képviselő megilletne, de jól látható módon az autokrata rendszer azt is korlátozni próbálja.

Amúgy ha változtatási szándékom lenne, akkor még keményebb fellépésekre ösztönözném a képviselőket, illetve még ravaszabb fellépésre.

Ja, én, és még sokan mások azt szeretnék, ha az orbáni rezsim eldőlne, összeomlana, és lenne helyette egy plurális rendszer, ahol tényleg vannak viták társadalmi kérdésekről.

Nekem aztán semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy ne legyenek értelmes viták a parlamentben, de sajna erre már rég semmi esély.

Akkor meg kell más utakat keresni.
Ja, Szabó Szabolcs jól képviseli az érdekeimet a lehetséges kereteken belül.

törppicur 2019.02.11. 23:31:09

@feketeesfeher: mit értesz mai országgyűlés alatt?
A te véleményed szerint meddig folyt ott lényegi munka?
Csak azért kérdem, mert ha megint 400 fős lenne a parlament, az lényegi lenne?
Ha a kisebbséget többen képviselnék az lényegi lenne?

feketeesfeher 2019.02.11. 23:41:12

@törppicur: Az ogy addíg folytatott lényegi munkát, amíg a parlament nem a különleges szabályokat tette meg általánossá, vagyis az összes kényes törvényt egyéni képviselőiként indították, és az kikerült az általános szabályozás alól.

Lényegtelen, hogy hány főből áll, bár egy tanulmányban azt olvastam, és nagyjából meg is értettem, hogy egy kábé 260-280 fős parlament tudná lefedni a társadalmi sokféleséget.
Területileg, kulturálisan, szociálisan.

De ez mellékes.

Egy civilizált országban nem tolnak át egy túlóra törvényt egyéni képviselőivel, pusztán azért, hogy ne legyen szükség bizottságira, társadalmi egyeztetésre meg ilyesmire.

A fidesz áttolta egyénibe, nyilvánvalóan tojta le az ellenzéki megnyilvánulásokat, ami akár oké is lehetne, de hatalmánál fogva úgy rekesztette be az ülést, hogy az ellenzéknek nem volt megszólalási lehetősége sem, a kormánypárt meg nem is akart vitázni.

Nulla érdemleges vita volt az egészről Nulla, semmi, zéró.
Egyeztetések az érintettekkel: nulla, semmi, zéró.

Akkor minek van a parlament?

ember100 2019.02.11. 23:44:37

@ulpius66:
Helló !

Ez az őskomcsi szöveg érvényes a fityeszes emberekre is mint pl. a Fényességes Vezető , bajszos senki , semmilyen zsóti...... ?

Sir Gombóc 2019.02.12. 01:34:29

@Katzenbach.Zoltán: mi van ökör, csak nem megbántottak? Szaladj apucihoz árulkodni..

Sir Gombóc 2019.02.12. 01:39:11

@Katzenbach.Zoltán: nevetséges vagy. Csapkolódsz mint egy durcás kisgyerek.

Sir Gombóc 2019.02.12. 01:44:00

@arabok balrol: kivéve, ahol nem havi elszámolás van.

Sir Gombóc 2019.02.12. 01:50:47

@Katzenbach.Zoltán: hát, most te hazudsz. A MÁV-nál ugyanis van kollektív szerződés és abban 300 óra volt az éves túlóra maximális mértéke. És ezt ki is használták. Mivel kollektív szerződés nem sok helyen van, így nem igaz az, hogy ugyanannyit dolgoznak mint, ahol csak 250 óra volt a plafon.

Sir Gombóc 2019.02.12. 01:59:59

@ulpius66: a botrányt a fidesz csinálta, csak szólok. Ők lépnek át minden demokratikus normát, saját szájízük szerint értelmezve a parlamenti szabályokat, ócska szavazógéppé silányítva az országgyűlés intézményét.

Sir Gombóc 2019.02.12. 02:14:00

@ulpius66: egy dolog teljesen nyilvánvaló. Az, hogy te nem vagy normális.

darlacko 2019.02.12. 02:14:13

@midnightcoder2: ja, csak Mészáros Lőrinc meg Tiborcz méltóságos urak jövedelmével nincs bajod

@TSandor Toth: A képviselő nem sima munkavállaló. Választott tisztségviselő, politikus, ha ő nem lenne, akkor nem lenne kontroll a hatalommal szemben. Demokrácia, miazmás... Neked persze ezek a szavak semmit se mondanak, fidesznyik.

darlacko 2019.02.12. 05:09:07

Azt nem értem miért szórakoznak még a fideszesek az országgyűléssel. Fel is oszlathatnák ennyi erővel.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.02.12. 05:13:43

Tessék kevesebbet törvénytsérteni, ennyi az egész.

n3spr3ss0 2019.02.12. 05:52:30

Ezzel a törvénnyel egy 8 elemis tv székházbeli biztonsági őrt is kinevezhetnek közigazgatási bírának. Egy olyan fogja, aki szintén 8 elemis, csak kétszer bukott. Fideszes.

Jóska Pista 2019.02.12. 06:18:46

Fidesztrollok azt felejtik el, az az 1/3-nyi ellenzéki képviselő, a választók több mint 50%-át képviseli. A többséget.

chrisred 2019.02.12. 06:44:13

Az ellenzéki képviselők megszavazták az illetményemelést a parlamentben. Csak azt felejtették el, hogy ők csak akkor juthatnak hozzá a pénzhez, ha Kövér is megengedi. Ha a család megélhetését féltik, akkor menjenek, keressenek valami tisztességes melót. A krumplileves meg legyen krumplileves, az egypártrendszer meg egypártrendszer, ha a Fidesz új Hazafias Népfrontot akar, akkor ültesse be a képviselők közé Schmidt Mária fia mellett Orbán Ráhelt is ellenzéki képviselőként.

TSandor Toth 2019.02.12. 06:46:50

@Jóska Pista: ülj le fiam, matekból egyes.

apro_marosan_petergabor 2019.02.12. 07:08:23

A játékszabályok az ellenzéki képviselőkre is vonatkoznak. Pirosba lépni, egyirányú utcába szemből behajtani, vendéglőben a lábat asztalra feltenni, villamoson jegynélkül utazni, utcán szemetelni, padlóra köpni, védett adatokat kiadni - stb. - az ellenzéki képviselőknek sem szabad.
Ha mégis megteszik, számítani kell valamilyen büntetésre.

midnightcoder2 2019.02.12. 07:10:54

@Jóska Pista: Olyan állat, hogy ellenzéki képviselõ nincs. Van Jobbikos, MSZP-s, LMP-s, DK-s. Ezek - és a szavazóik - egymást legalább annyira utálják mint a FIDESZ-t.

midnightcoder2 2019.02.12. 07:13:01

@apro_marosan_petergabor: Pontosan. Ha reggel a meetingen elmondom hogy más a véleményem mint a TTL-emnek, az rendben van. Ha oda szarok az asztal közepére hogy ezzel fejezzem ki az ellenvéleményemet, akkor azt nem annyira tolerálják. Még akkor sem, ha amúgy soha nem írtam alá olyan papírt ami konkrétan ezt a tevékenységet tiltaná.

chrisred 2019.02.12. 07:42:55

@midnightcoder2: Minden képviselő ellenzéki, aki nem kormánypárti.

Gato666 2019.02.12. 08:09:44

@Drizari: talán dolgozni kellene a parlamentben nem ripacskodni?

Venesz 2019.02.12. 08:11:27

@törppicur: Ha jól emlékeznél, akkor arra is emlékeznél, hogy Lezsák már az első mondat után megvonta a szót az összes ellenzéki képviselőtől, sőt lezárta a vitát úgy, hogy nem adott szót Vadai Ágnesnek, aki addig még nem is szólhatott hozzá, mert akkor érkezett.
Az külön bájos, hogy Lezsáknak papírról kellett felolvasnia, hogy miért is vonja meg a szót és zár ki a vitából. Szerintem fel sem mert nézni, azért olvasta.

chrisred 2019.02.12. 08:13:58

@Gato666: Senki nem azért ül be a képviselői székébe, hogy dolgozzon. Pont azért van ott, hogy ne kelljen dolgoznia.

nnnnnnnn 2019.02.12. 08:33:08

" anyagi szempontból nem állít kezelhetetlen helyzet elé, kibírom"

mindjárt elhullajtok egy könnycseppet

reKorrekt 2019.02.12. 08:35:15

@TSandor Toth: "Diktatúra akkor van amikor egy kissebbség uralja a többséget"
Miért most mi történik szerinted?

Gáborné Bori 2019.02.12. 08:37:24

@Sir Gombóc: Te ezekre biznad az ország vezetését? Nézzél már utána mit műveltek a fidesz elött, illetve mit nem.

Arcade Macho 2019.02.12. 08:50:22

ez K.O....
devizahiteleshez hasonlitja magat?
megelhetesrol van szo?

szerintem az osszes politikusnak kellene adni annyit par honapra hogy egy tanari fizetesbol jojjon ki

Arcade Macho 2019.02.12. 09:00:35

@Raven!: "ELLENBEN egy nullat levennek a vegerol veglegesen, azert amit ti ott csinaltok nem millios hanem szazezres fizetes jarna..."

+1 !!!
a rancos barbi is elmondta hogy azert kell ezeknek az elorehozott vaskos nyugdijka, mert ha visszamennenek a versenyszferaba, akkor abbol nem tudnanak megelni :)))

MTA rendes tagja 2019.02.12. 09:13:55

Teljes vagyonelkobzásra kellene ítélni ezeket a kártékony férgeket.

MTA rendes tagja 2019.02.12. 09:16:12

@Arcade Macho: ezek, mint SzSzabolcs, megélhetési politikusok, nem a versenyszférából, hanem valamilyen bürokratikus intézményből jöttek-mennek
mondjuk a tudományos pályán szabolcskának nincsenek eredményei

langesz 2019.02.12. 09:21:44

Nekem meg a Hetedik koporsó jutott eszembe.

drover(fanyul társa) 2019.02.12. 09:35:02

Rusnya gusztustalan ember ez a Kövér. Mi minden lóghat azon a bebüdösödött fókabajszán egy gulyásleves evése közben. Élmény lehet vele szemben ebédelni. Pfejjj.

Dan da Man 2019.02.12. 09:38:10

@Katzenbach.Zoltán: A kurva anyádat, te buta fasz!

És most irány a csepeli bíróság (rendőrség, de mindegy)! Majd írd meg, hogy mekkorát röhögtek az ostoba, arcoskodó, proli képedbe, mielőtt elhajtottak volna.

Nem az a baj, hogy buta vagy egyébként, hanem, hogy azt hiszed, hogy okos. És ettől vagy igazán buta. Dunning–Kruger-hatás. Olvass utána, és gondolkozz rajta! Aztán eggyel szerényebben folytasd!

Minden ballib bérretteg 2019.02.12. 09:58:35

Szabikám baszod alásan !

Dolgozni kéne a parlamentben, nem pedig segged a földhöz verve hisztizni, és ellehetetleníteni a parlamenti munkát.

Ha én azt cisnálnám itt a cégnél, mint ti ott a parlamentben, csakmert többen akarnak mást, hát úgy vágnának ki mint macskát szarni.

Tessék választást nyerni, vagy normális hiszti néküli melót végezni.
Ez a cirkusz ez nagyon szánalmas, és teljesen egyértelműen elejét kell venni a hasonló ellenzéki bürleszknek.
Különben olyan hagyományt teremtetek a mindenkori ellenzék számára, mely mindörökre ellehetetleníti a parlamenti munkát.

Minden ballib bérretteg 2019.02.12. 10:01:48

@feketeesfeher:

Ezek a képviselők hisztis óvodást játszottak, és teljesen jogosan jár nekik a bünti.

Nehogymár cirkuszt csináljanak, csak mert frusztráltak a vereség miatt !

zirrian 2019.02.12. 10:32:32

Egymilliós fizetésnél ilyet sírni...

Kicsit ez most felbasz, és nem tudok együttérezni, bocs.

sas70 2019.02.12. 11:29:32

A kupakos BMW-s Kósa akkora egy géniusz, hogy egyedül megírja a közig. bíróságokról szóló törvényt és közben még a munka törvények módosítását is. Ez azért kemény!

okleveles naiv 2019.02.12. 11:48:07

Nem tudom, hogy jogszerű, vagy jogszerűtlen volt decemberi tette így nem tudom, hogy jogszerűen kapta a levonást.
De!
Általánosságban azt mondom - és teszem ezt ellenzékiként! - hogy bőségesen megérdemelné az összes ellenzéki képviselő, h egy fillér illetmény nélkül basszák ki őket a parlamentből, kb semmi sem változna.
A szotyi basához törleszkedő álfityiszes megélhetési bűnözőket megértem, hogy nem csinálnak semmit, ők a nagy lóvéért adták el magukat és boldogan dörzsölgetik a gombnyomogatásban megfáradt tenyereiket, hogy már annyit loptak össze, hogy az ükunokáik is multimilliomosok lesznek.
De az ún. "ellenzék", mégis mi a retekért nem vállalja fel, hogy titokban ők is fityiszesek? Hogy szarnak az egészre, csak a pénzért járnak be (már amelyik bejár egyáltalán)? Hogy képtelenek az összefogásra, érdemi munkára?
Cimbikém, ha már magatoknak minden tépelődés nélkül megszavaztátok ezt a hatalmas fizut (jaj, bocsika, cicafiú, tudom, nem fizu, hanem illetmény, tiszteletdíj, vékából öntött arany, stb) a semmiért, kiegészítve a számla nélküli költségtérítésetekkel (ami ugyebár nettó adócsalás, hiszen hogy a picsába kapnátok bármit is számla nélkül, ha a NAV véresre bünteti azt, aki számlaadás nélkül szolgáltat nektek, tehát börtönbe veletek, természetesen a fityiszesekkel együtt) akkor ideje lenne nekünk, dolgozóknak is megszavaznotok akkora fizetést, hogy abból le lehessen tiltani egy hónapra 1069200,- Ft-ot és utána még maradjon 260,- Ft-os gundelpalacsintára.
Van egy olyan érzésem, hogy most nem csak a fityiszes bértolltrollok fognak mexokásból szarrá fikázni, hanem a másik oldalról is kapod majd az ívet rendesen.

Sir Gombóc 2019.02.12. 11:51:37

@Gáborné Bori: semmivel sem rosszabbak, mint a fidesz.
Sőt, van amiben jobbak. Van önálló véleményük, nem a központi utasítást szajkózzák, vannak vitáik, képzeld még hibáznak is! Persze, tudom, a fideszes képviselők tökéletesek, náluk ilyen emberi dolgok nem érintik, ők egy központi tudat részei.
Le kellene venni azt a szemellenzőt és rácsodálkozni a valóságra!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2019.02.12. 11:56:08

@Drizari: Nem az ellenvéleményről van szó, hanem egy kicsit más helyzetről, és egy trend részéről.

Az obstrukciónak vannak a házszabályba beleférő jogszerű formái is. Az ellenzék úgy gondolja, hogy ők a küldetésük miatt felülemelkedhetnek a törvényen.
Amikor a kelepelés, síp, stb. kapcsán nem jut eszükbe, hogy az nem egy vélemény elmondása, hanem a másik szólásszabadságának a korlátoztása, az szintén arról szól, hogy nem a dolgukat végzik, hanem túllépnek a törvényen.
Amikor hibáznak, akár az elszámolással, akár rossz nevet nyilvánosságra hozzák, nem vállalják a következményeket, mert túllépnek a törvényen.

Olyan törvényeken, amiket nem a NER hozott ellenük, hanem amik mögött még konszenzus van. Sorozatosan.

Ha a törvénysértés mögött ott lehet az, hogy mások jogait megsértik, másokon még gátlástalanabb módon gázolnak át, mint a FIDESZ és a saját küldetésükben, programjukban lévő ideológiai hibáit sem korrigálják és abban vannak emberi jogokat sárba tiporják, akkor a rosszabbak, mint a FIDESZ és így a post megközelítése is sántit.

És ez arról szól, hogy a társadalomban van egy nem elfogult pártkatona réteg, és ennek a rétegnek a véleménye, haragja, stb. dönti el a választást. És vannak akik eléggé haragszanak a FIDESZre ahhoz, hogy másra szavazzanak, és vannak akik az ellenzék viselkedéséből látható veszélyből látják, hogy jelenleg a FIDESZ a kisebbik rossz. De NINCS olyan párt, amire ez a réteg ne fintorogva, undorodva szavazna, mert senki nem csinál tisztességesen működő ellenzéket. Az ellenzék feladatait senki nem végzi el.

chrisred 2019.02.12. 12:39:22

@Válasszunk: "Az obstrukciónak vannak a házszabályba beleférő jogszerű formái is."

Például mi?

CaptainG 2019.02.12. 12:55:34

Ha az 1 millio netto, akkor sokallom. Szerintem brutto, mert a tiszteletdijat csokkentik a szoveg szerint, ami valszeg egy brutto osszeg. Ugy nagyjabol elmegy. Szerintem torvenybe kene iktatni, hogy a kepviselok tiszteletdija a mindenkori elozo havi atlagber 3 szorosa. (marha nincs mar torvenyben ilyesmi) Ez korrekt osszeg es motivalo is.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2019.02.12. 13:16:40

@chrisred: Példáéul az összes lehetséges és törvényes felszólalási lehetőség olyan felhasználása, amivel az időhúzás a célod és nem más tevékenység.

De annak idején 94 és 98 között nem véletlen volt, hogy nem a hőzöngő Torgyántól emelkedett fel sok akkori kormánypárti vezető vérnyomása, hanem attól a képviselőasszonytól, aki a kormánypárti frakcióból is meg tudott győzni elég embert ahhoz, hogy megnehezítse a kormány akaratának érvényesülését.

És ahogy a kormánypártot el is hagyták képviselők, úgy az sem lehetetlen, hogy ők is kérdezzenek. Akiről elterjed, hogy számos kérdésben mert a miniszterelnök ellen beszélni, azt megkeresve, beszélve vele az aggályokról, vagy lehetne az informális megkeresésre (ellenségeskedés helyett, és nem amellett) tisztességes választ kapni, vagy a kormánypárton belül felmerül kérdések is megakaszthatnak folyamatokat.

Ha pár körzetből összeszeded az elégedetlen kormánypárti választók jelentős részének a véleményét, és le tudod tenni a megfelelő képviselő elé, hogy nem mi mondjuk, hanem a saját kormánypárti szavazóid, mi más miatt nem értünk veled egyet, ha a mi véleményünket nem fontolod meg, legalább ezeket kellene. Ha változtatni nem is fog esetleg a képviselő, az idejét elhúzod, stb.

Ha a módosító javaslatok tömegében sok olyat elrejtesz, ami garanciális intézkedés, ha egyben akarják lesöpörni, akkor azt népszavazáson is népszerű lenne, de a kormány támadható lenne, hogy miket söpört le. Ha itt a "nem csak 1-2 volt a sok módosító közül", hanem sokról lehet a vita, stb. így komoly politikai ára van a lesöprésnek, mert a várható népszavazási mizéria is rossz, de az is, hogy a plusz garanciák lesöprése miatt erősödik meg a sztrájkfenyegetés, stb...

A különbség az, hogy ezekhez dolgozni is kell, amire egyes képviselő uraknak nincs meg a késztetésük, de panaszkodnak, hogy az el nem végzett munkáért miért nem kapnak luxusfizetést. Bizonyára van a családban másik kereső, aki remélhetőleg nem naplopó, hanem dolgozik és így van miből megélni.

torró 2019.02.12. 13:19:13

@Fergio:
Hogy a fenébe nem lehet megérteni ezt 400 óra lehetőséget? Ez nem kötelező te tüdő! Lehetőség! Érted ezt a szót vagy le kell fordítani!? Ha nem akarsz 1 percet sem kell túlóráznod! Hú de kellene a magad fajtájának egy kis Kádár rendszer bammeg! Akkor volt kötelező kommunista szombat, felajánlásból ingyen és bérmentve! Nem jó nektek semmi lusta népség! Menj ki nyugatra majd meglátod hogy kell túlórázni! Van egy jól fizető állásod. És ha a cégvez azt mondja, hogy bocs fiúk de kellene egy kicsit túlórázni, de fizetem rendesen, mert csúszunk. Mit mondasz erre? Sokaktól hallottam hogy jó ötlet, mert nem engedhettem 250 óránál több túlórát, pedig a srácok akartak! Erre lett az a törvény kitalálva! Érted? Jöttök a hülye szöveggel, hogy rabszolga törvény. Ami nem kötelező, hanem lehetőség, az hoigy lehet rabszolga törvény? Vagy nem értitek, vagy nem akarjátok megérteni? Én 70 évesen értem, a fiatalok meg nem? Én vagyok a hülye?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2019.02.12. 13:19:21

@chrisred: A csak "mennyiségi" módosítót lesöprik. Ha viszont a fejlett demokráciákból az ellenzék átveszi az árnyékkormány intézményét, és egy versenyképes javaslattal, sok olyan módosítóval húzza el a vitát, ami mellett érvel, és amivel akár népszavazást is lehet nyerni...

És ami kapcsán nem ellenségeskedve, hanem konstruktív ellenzékként elkezdte idejében meggyőzni a meggyőzhető kormánypárti képviselőket...

Akkor a kormánynak, ha át is tudja nyomni a törvényt a parlamenten, ez jóval több idejébe kerül, és politikailag drágább.

Csak ehhez dolgozni kellene.

Jóska Pista 2019.02.12. 13:24:17

@apro_marosan_petergabor: úgy kedvesem, hogy a választók többsége, nem a fideszre vagy valamelyik képviselőjelöltjére szavazott.
Így például engem, a Momentum szavazót biztosan nem képvisel orbán egyetlen ujja sem, de képvisel az összes ellenzéki képviselő.

rnz 2019.02.12. 13:25:33

Ahogy szokták mondani: "aki k*rvának áll, ne csodálkozzon, ha megb*sszák"
Mégis mit vártál? Dícsértetet? Vagy hogy majd szépen elfelejtik, mint ha meg sem történt volna?
Édes istenem...

Fergio 2019.02.12. 13:32:13

@torró:
Igen balfasz, Te vagy a hülye! Melyik részét nem érted annak, hogy a cég ne túlóztasson embereket a szabadnapjukon az év összes hétvégéjén, hanem bazdmeg vegyen fel embert, ha túl sok a munka! Ja, hogy erre találták ki, hogy mivel nincs munkaerő, akkor a halálba lehessen dolgoztatni a sok faszt! Ja, persze! Így már sokkal jobb! És még egyszer: itt nem a mérnökök fognak 400 órát túlórázni, hanem akik a termélesben dolgoznak! Akik 2-3 műszakban dolgoznak most is! Meg el tudom képzelni, hogy az állami cégektől nemrég kirúgott kb. 15000 ember helyett majd a köszolgák...
Biztos van olyan családos ember, aki szeretne a családja helyett minden hétvégén az évben a szombatot is munkával tölteni! Ugye baromarc? Akinek nem elég a pénz, az képzeld manapság kimegy külföldre dolgozni, mert senki sem annyira hülye, hogy itt maradjon és a haéálba dolgoztassák még ha megfizetik is... Ismerek olyan CNC kezelő gyereket, aki itthon 90.000 keresett 3 műszakban, fizette a hitelt, volt egy gyereke. Hopp, jött egy leépítés, mehetett a faszra. Német nyelvtudás nélkül ment ki Németországba egy kis városkába dolgozni CNC gépkezelőként, most kint él 4 éve a családjával, és örül, hogy csak évente egyszer kell látni ezt buzi országot. Van egy használt Mercedes autója, kényelmes albérlete, jófej szomszédai, aki nem migráncsozzák le... És képzeld, nem túlórázik egy dekát sem! Képzeld mik vannak!!! Idióta...

torró 2019.02.12. 13:32:15

A parlament meg nem cirkusz terem! Hogy lehet ilyen bunkó módon viselkedni? Tudom a Lezsák miatt vesztetek meg, de mondja meg már valaki mi értelme van az olyan hozzászólásnak amit a másik képviselő már megtett? Mert ha ketten elmondják oké! De mindenki ugyan azt a kérdést akarta elmondani! Mitől lesz más az értelme ha ötvenen felolvassák? A FIDESZ is csinált obstrukciót, de Gyurcsány miatt. És nem cirkuszoltak, hanem csendben kivonultak a teremből. És azt hiszik a képviselők, hogy a választóik cirkuszi előadásra fizették be őket? Meg akarják szólítani az eddig soha nem szavazókat. Így? Azt mondhatom amit a Horn Gábor "Nem azt mondták, Feri, hanem azt, hogy menj a picsába!".

chrisred 2019.02.12. 13:40:06

@Válasszunk: Senki nem törődött soha azzal, mit csinál az ellenzék.

torró 2019.02.12. 13:44:14

@Fergio:
Ki mondta neked hülyegyerek hogy a cégek túlóráztatni akarnak minden hétvégén? Idefigyelj te tökkel ütött! Van egy unoka öcsém aki három Német tulajdonú gyárnak a vezér igazgatója. Rákérdeztem erre a dologra. Mi van nálatok ezzel a 400 órával? Azt mondta semmi különös aki szeretne többet túlórázni az most megteheti! NEM KÖTELEZŐ!!! Érted baszod? Te egész másról hadoválsz! Lehet, hogy nincs is munkahelyed? Amúgy egy rakás ismerősöm van kint többek közt a kereszt lányomék is! Tudom mi a helyzet odakint!

Fergio 2019.02.12. 13:48:16

@torró:
A túlórát a munkáltató rendeli el. Pont. Nincs olyan, hogy én túlórázni szeretnék... ugyanis a túlórát a cégnek 1.65-ös storzóval kell kifizetnie hétköznap, hétvégén asszem 2-szeres, ünnepnapon 3-szoros szorzóval. Mégegyszer felteszem a kérdést, amire elfelejtettél válaszolni: melyik az a családos ember, aki a heti 5 munkanapon túl a 400 órás túlóra lehetőséget kihasználva (eddig is volt 250 óra) szeretne minden hétvégén legalább szombaton is 8 órát dolgozni??? (mert a 400 óra ezt jelenti)

Fergio 2019.02.12. 13:55:28

@torró:
365 nap van egy évben.
Ebből mindenki ledolgoz 52 x 5 = 260 napot
(Ebből lejönnek az ünnepnapok, a szabadságok)
Ha még valaki ki akarja használni a 400 órás túlórát, az 400 / 8 = 50 nap.
Tehát alapvetően 260 nap + 50 nap = 310 nap. Marad 55 nap egy évben pihenésre, a családra. (Meg a 2x nap szabadság.) Az kb 1 nap / hét. Nesze neked családok éve, CSOK, faszom. Vállalj 3-4 gyereket! (Ugye a mostani évértékelőn) És ki a faszom fogja felnevelni a gyereket, ha apuka hetente 1 napot lesz a családdal, mert melózik mint a fasz???!!

torró 2019.02.12. 14:31:41

@Fergio:
Te tényleg nem dolgoztál sosem? A túlóra az a napi 8 órán túli túlmunka öcsém! Nem érted mi? Na figyelj! Azt mondtad 260 munkanap. Ezt oszd el 400-l ! 0.65 sec/ nap Na ez a túlóra! És ha kell egy párszor mondjuk napi 3 órát túlórázni? Hány perc 3 óra? 180! 400 / 3= 133.33 nap, ha kihasználod a 400 órát! vagyis a rendes napi munkaidőből ennyi napon kellene 3 órát túlórázni! A 260 napból! Teccik érteni? Öcsém 1975 -n váltottam iparengedélyt, ma vállalkozói) Voltak dolgozóim! Úgy hogy beszélgethetünk még a témáról mikor mennyi az annyi! Matekból hányas voltál?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2019.02.12. 14:36:59

@chrisred: Ha az ellenzék egyformán tiltakozik a szerinte is valójában jó és a szerinte valójában borzalmas között, akkor ezt alapzajnak tekintik.

De ez nem azt jelenti, hogy ne lett volna lehetőségük normális, hiteles ellenzéki munkára, hanem azt, hogy ezt nem végezték el.

Fergio 2019.02.12. 14:42:51

@torró:
Akkor számolgassunk. Ha már ekkorra spíler vagy matekból.
133.3 nap egy évben a napi 3 óra túlóra. Tehát 8 óra napi munka + 3 óra = 12 óra.
A 133.3 nap az kb. 6 hónap havi 22 nappal számolva. (És akkor még túloztam is.) Akkor azt kívánom Neked meg a hülye birkáknak, hogy dolgozzatok 12 órát 6 hónapon keresztül balfaszok. Lehetőleg 3 műszakba, ahol váltogatják a reggeli, délutáni és éjszakai/esti műszakot hetente. Hajrá birkák, hajrá birkák!

Sir Gombóc 2019.02.12. 14:55:56

@torró: hát nem, nem az a túlóra. Illetve lehet akár az is, de nem feltétlenül. Túlóra, illetve rendes néven a rendkívüli munkavégzés, a megállapított munkaidőkereten túli munkavégzés. Ennek időtartama általában 1 hónap, de lehet ennél rövidebb (heti) és hosszabb is. A törvény szerint most már akár 3 év is. És 3 éves munkaidőkeret esetén, bizony 3 évente van túlóra elszámolás, hiszen csak akkor tudod megállapítani, hogy a rendes munkaidőhöz képest mennyi a rendkívüli munkavégzés időtartama.
Nagyon úgy néz ki, hogy itt te nem érted, miről van szó.

torró 2019.02.12. 15:18:20

@Sir Gombóc:
A gyakorlat az hogy havonta el van számolva. Lehet persze ilyen hozzáállás is a munkaadó részéről de nem általános. Mert mi van ha előbb csődöt jelent? Ez persze bárkivel előfordulhat.Van ahol a normál munkaidőt sem fizetik ki. Szóval lehet ezt ragozni.

torró 2019.02.12. 15:23:48

@Fergio: Csak szólok, hogy a vasúton 4-túrban dolgoznak, ami műszakonként pontosan 12 óra. Én dolgoztam egy olyan üzemben ahol ugyan ilyen műszak volt. És ha karácsonykor esett ránk a műszak akkor is menni kellett, De volt szilveszter is. És senki nem szarta össze magát! Csak az ilyen lekvár népség rinyál mint te!

torró 2019.02.12. 15:26:22

@Fergio:
És most 72 évesen még mindig dolgozom a kuncsaftok megelégedésére! Kiváncsi lennék mit fogsz csinálni te ennyi idős korodban!

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.12. 15:29:51

@Fergio: "Tehát 8 óra napi munka + 3 óra = 12 óra."

Basszus! Ferő azt kornyikálja, hogy nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás. Mi lesz így a nótával?

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.12. 15:40:15

@torró:" Hogy a fenébe nem lehet megérteni ezt 400 óra lehetőséget? Ez nem kötelező te tüdő! Lehetőség! Érted ezt a szót vagy le kell fordítani!? Ha nem akarsz 1 percet sem kell túlóráznod"

Azt állítod vállakozó vagy. Ja. Hiszi a piszi.

Mert ha az lennél, akkor nem beszélnél ilyen badarságokat. Mert ugyé ha van munka, és van határidőd, akkor nyomni kell a munkát, mint süket az ólajtót. Ha nincs megrendelésed, akkor meg hogy a f*ban túlórázzon az alkalmazottad? Még ha akarna sem adnál neki a nem létező munkából.

Tudod ez már a kádári állami vállalatoknál is így volt. Ha volt munka, akkor túlórázni kellett, ha tetszett, ha nem. Ha meg nem volt munka, akkor a lábát lógató munkásnak bizony fizetni kellett a bért, és nem hagyták túlórázni.

Sir Gombóc 2019.02.12. 17:41:47

@Válasszunk: te melyik univerzumban élsz?
Amit itt felsoroltál, azt épp a fidesz akadályozza egyfolytában.

Sir Gombóc 2019.02.12. 17:45:34

@torró: már megint a retardált unokaöcséddel jössz. Aki, az elmondásod alapján, azt sem tudja, mi volt, mi van az MT-ben...

Sir Gombóc 2019.02.12. 17:51:04

@torró: ismerek olyan céget, ahol nem havi munkaidőkeret van, korábban nálunk is volt kéthavi elszámolás. Úgy látom mégiscsak tudod, hogy mi az egyik probléma a legutóbbi módosítóval, csak játszod itt az értetlent.

Sir Gombóc 2019.02.12. 17:52:59

@torró: "Csak szólok, hogy a vasúton 4-túrban dolgoznak, ami műszakonként pontosan 12 óra. "

Csak szólók, hogy ez nem teljesen így van.

torró 2019.02.12. 18:38:11

@Sir Gombóc:
A"retardált unokaöcsém" 2 diplomája van, 1 villamos mérnöki, és 1 külkereskedelmi. És perfekt német nyelvben!
A 4-s túr a vasúton és hasonló műszakban 12-24, 12 48. Mondjuk ma reggel0 7- 19-g holnap este 19- csüt. 07-ig. Péntek szombat otthon, és vas. 07 und so veiter! Verstéhen? Most ha elmondom hogy a keresztfiam a vasúti központban dolgozik tisztként akkor hülyét kapsz? A rokonságban a fiataljaink diplomások, a lányaim is. Mi van ebben kivetni való! És büszke vagyok rájuk! Nekem nincs! Csak 6 szakmunkás bizonyítványom, és egy gépész technikusi. Szóval akkor mi mindnyájan retardáltak vagyunk csak ti vagytok az über mensch!
@Fergio:
Tévedtem a 8+ 3-l nem 12, csak 11.
@látjátok feleim szümtükkel:
Van olyan hogy a dolgozó olyan helyzetben van, hogy nem tudja vállalni a túlórát! Meg lehet érteni? Meg kell! És igen ha nincs olyan hajtás lógathatja a lábát! Soha nem volt probléma nekem ezzel. De ha éjjel 2 órakor szóltam akkor is jöttek. Ez oda vissza kell hogy működjön! Tudom hogy vannak olyan munkahelyi vezetők, akikben zéró tolarencia van. Nem vagyunk egyformák!
Azt hiszem felesleges veletek vitatkoznom. Nem reagálok a továbbiakban!

Fergio 2019.02.12. 21:27:05

@torró:
Kedves Torró! Azt gondolom elég csúnyán vitáztunk, én most értem haza, és már rég lenyugodtam. Nem is kell válaszolnod, mert csak 2 gondolotatot szeretnék megosztani Veled pártállástól függetlenül.
1. Mi jól elvitatkozunk azon, hogy kell-e ez a 400 órás túlóra, és megéri-e vagy sem, és ki mennyit dolgozik a MÁV-nál meg Németországban meg akárhol... de a lényegről nem beszélünk. Arról, hogy ezeket a törvényeket olyan emberek hozzák és szavazzák meg a Parlamentben, akiknek a fizetésük 1 millió Ft felett van havonta, nincs szükségük még a túlóra gondolatára sem, jobbára be sem járnak a munkahelyükre (Országgyűlés), kongó sorokat lehet látni, de természetesen minden lehetőségből az első helyen érdekeltek, legyen az pénz, föld, oktatás a gyereküknek, bármi, mert ők vannak a húsosfazék mellett, mert ők a politikusok, és nekik mindent lehet... és ezt most pártállástól, ellenzéktől függetlenül mondom. Tehát akkor itt ez az új törvény, és a mondanivalója: akkor most aki többet akar keresni, az dolgozhat egész évben, igaz? Hát elmentek Ti a jó édes anyátokba! Mindenki többet akar keresni, de nem úgy, hogy megszakad.
2. Ugyancsak pártállástól és politikai irányoktól függetlenül: mi az élet értelme? (Persze most csak mélyreható filozófia nélkül) Vajon azért élünk, hogy szülessen 3-4 gyerekünk (nem akarunk ennyit, csak így kapjuk meg a könnyebb élet lehetőségét a saját országunkban, ami egy vicc), és dolgozzunk a világba szünet nélkül amíg meg nem döglünk? Vajon ez az életünk értelme? Nem az lenne, hogy minél keveebb munkával (XXI. század, a technikai forradalom kora!!), nyugodt élettel, a barátainkkal, családunkkal törődve, minél több élményt, nyaralást együtt átélve szépen éljünk, és amikor eljön az idő, álmunkban átmenjünk az örök vadászmezőkre? Hm? És mindezt azért, mert néhány politikus elhitette velünk, hogy csak akkor érdemeljük meg az élethez való jogunkat, ha azt csináljuk, amit ők kitaláltak? Hogy van ez? Megszavazunk egy kormányt, aki majd igába hajt minket, hogy a gadasági mutatók, meg a tököm tudja mi a számukra kedvező legyen? Hogy még 4 évig hatalmon maradjanak? És mellesleg 10-szer jobb életet éljenek mint mi, akik megszavaztuk őket vezetőnknek?
Ezen szeretném, ha 72 éves korodban ezen elgondolkoznál. Én csak 43 vagyok, informatikus, 2 gyerek apja. Falun éltünk gyerekkoromban, apám 59 éves korában halt meg májrákban. Előtte 10 éve már nyaralni sem voltunk, mert nem volt rá pénz. A 3 unokájából egyet láthatott, és ő is rengeteget dolgozott a családjáért. Ha nem kellett volna annyit aggódni a pénz miatt, és annyit melózni, lehet, hogy megélhette volna mindhárom unokája születését. És ezzel azt gondolom sok százezren és millióan vannak így ebben az országban. És én ezért vagyok dühös, amikor idióta, harácsoló, hazug emberek által kitalált faszságokról vitázunk, ami nem a mi érdekünket szolgálják, hanem valaki másét. Akinek már van többszáz milliárdja valahol jó alaposan eldugva, és röhög a tenyerébe.
Ennyit akartam még leírni.

apro_marosan_petergabor 2019.02.12. 23:03:18

@Jóska Pista: Értem, pl. a bőrfejü elnökölte Jobbik, vagy a 2006-os lövető, Gyurcsány.